Adıyaman Belediyesi ile SARD arasında anlamlı iş birliği protokolü

Adıyaman Belediyesi ile SARD arasında anlamlı iş birliği protokolü yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Adıyaman Belediyesi, deprem sonrası yapılacak çalışmalar için Sosyal Araştırma ve Rehabilite Derneği (SARD) ile iş birliği protokolü imzaladı.


SARD Türkiye Temsilcisi Muhammet Azizoğlu, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’yi makamında ziyaret ederek, deprem sonrası yapılacak çalışmaları değerlendirdi. Ziyaretin sonunda, Adıyaman genelinde yürütülecek faaliyetlerin koordineli ve uygun alanlarda yapılmasını kapsayan 24 ay süreli iş birliği protokolü imzalandı.

 

BAŞKAN TUTDERE: “SARD’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

Protokolle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, "6 Şubat depremlerinden sonra Adıyaman’da bir dizi faaliyetlerde bulunan SARD ile iş birliği protokolü imzaladık. Bu protokol çerçevesinde Adıyaman genelinde yürütülecek olan faaliyetleri koordineli ve uygun alanlarda yapmak için 24 ay süreliğine iş birliği protokolüne imza attık. SARD’a vereceği desteklerden ötürü teşekkür ediyorum." dedi.

 

SARD TEMSİLCİSİ AZİZOĞLU: “ANLAMLI BİR PROTOKOLÜN TARAFI OLMAKTAN MEMNUNUZ”

 

SARD Türkiye Temsilcisi Muhammet Azizoğlu ise yaptığı açıklamada, Adıyaman’da böyle anlamlı bir protokolün tarafı olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, kendilerine bu imkanı tanıyan Başkan Tutdere’ye ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

SARD HAKKINDA 

 

2012 yılında kurulan ve insani yardımın yerelleştirilmesini savunan SARD, çatışma ve doğal afetlerden etkilenen insanların dayanıklılığını ve öz-yeterliliğini artırmayı amaçlayan bir sivil toplum kuruluşu olarak biliniyor.Adıyaman Belediyesi ile imzalanan söz konusu protokol,kentte deprem sonrası toparlanma sürecinde önemli adımlar atılmasını hedefliyor. İş birliği çerçevesinde, gıda güvenliği, barınma, su ve sanitasyon gibi kritik alanlarda çalışmaların yürütülmesini kapsıyor.