Adıyaman’da kadınlar için yeni bir başlangıç: Dayanıklılık Projesi hayata geçiyor

Adıyaman’da kadınlar için yeni bir başlangıç: Dayanıklılık Projesi hayata geçiyor yeniyolgazetesi.com
IHA

Adıyaman Belediyesi, Sıfır Ayrımcılık Derneği ile birlikte önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak, ‘Dayanıklılık: Adıyaman’da Çok Sektörlü Deprem İyileşmesi’ protokolünü hayata geçirdi. Proje kapsamında, 160 kadına farklı alanlarda sertifikalı mesleki eğitimler verilecek.


Adıyaman Belediyesi, deprem sonrası toparlanma sürecinde kadınların becerilerini geliştirmek ve istihdam kapasitesini artırmak amacıyla Sıfır Ayrımcılık Derneği ile birlikte‘Dayanıklılık: Adıyaman’da Çok Sektörlü Deprem İyileşmesi’protokolünü imzaladı. 

Başkanlık makamında imzalanan protokolün imza törenine Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin yanı sıra, Proje Yöneticisi Nihat Güler ve dernek üyeleri katıldı. 

160 KADIN EUROPASS ONAYLI SERTİFİKA ALACAK

Protokole dair bilgi veren Başkan Tutdere, proje kapsamında 160 kadına giyim, düz dikiş atölyesi, Türk mutfağı yöresel yemek üretimi, halı ve kilim dokumacılığı alanlarında meslekî eğitim verileceğini söyledi. Eylül ayında başlayacak olan kurslarda, katılımcı kadınlara ekonomik destek ve kreş desteği sağlanacağını belirten Başkan Tutdere, kurs sonunda EuroPassonaylı sertifika alan kadınların, edindikleri becerilerle hem iş gücü piyasasına daha güçlü bir şekilde katılabileceklerini hem de kendi işlerini kurma fırsatı bulabileceklerini dile getirdi. 

“KADINLARIMIZIN EMEĞİYLE ADIYAMAN’IMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ” 

Başkan Tutdere, "Sıfır Ayrımcılık Derneği ile birlikte yürüttüğümüz bu proje, deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde kadınlarımızı güçlendirmek ve onlara yeni fırsatlar sunmak adına önemli bir adım. Kadınlarımızın emeğiyle Adıyaman’ı daha da güzel bir geleceğe taşıyacağız." diye konuştu. 

KADINLARIN GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Proje Yöneticisi Nihat Güler de projeye olan inançlarını dile getirerek, "Bu iş birliği sayesinde kadınlarımızın güçlenmesi ve kendi ayakları üzerinde durabilmesi için önemli bir fırsat sunuyoruz. Adıyaman’da dayanıklılığı artıracak projelerle topluma katkı sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

PROJE HAKKINDA

‘Dayanıklılık: Adıyaman’da Çok Sektörlü Deprem İyileşmesi’projesinin temel amacı, depremden etkilenen bölgelerde yaşayan kadınların mesleki becerilerini artırarak, toplumsal dayanıklılığı güçlendirmektir. Bu kapsamda, katılımcılarasunulacak eğitimler şu alanlarda gerçekleşecek:

• Giyim Atölyesi: Katılımcılar, tekstil ürünleri tasarımı veüretimi konusunda eğitim alacaklar. Bu alandakazandıkları becerilerle kendi tekstil markalarını kurmaveya tekstil sektöründe çalışma fırsatı bulacaklar.

• Düz Dikiş Atölyesi: Dikiş teknikleri ve el becerilerinigeliştirecek olan katılımcılar, moda ve giyim sektöründeçeşitli iş imkanlarına sahip olacaklar.

• Türk Mutfağı Yöresel Yemek Üretim Atölyesi:Kadınlar, Türk mutfağının lezzetlerini profesyonel birşekilde hazırlama ve sunma konusunda eğitim alacaklar. Bu alanda restoran veya catering hizmetleri gibigirişimlerde bulunabilecekler.

• Halı ve Kilim Dokumacılığı: Geleneksel dokumateknikleri konusunda uzmanlaşacak olan kadınlar, kültürel mirası yaşatırken aynı zamanda bu becerileriekonomik bir kazanca dönüştürebilecekler.

Kadınlara kurs süresi boyunca günlük ücret ödenecek ve kreşdesteği sağlanacak.