ASKİM ekipleri sahada: Yunus Emre Mahallesi'nde içme suyu sorunu çözüme kavuşuyor

ASKİM ekipleri sahada: Yunus Emre Mahallesi'nde içme suyu sorunu çözüme kavuşuyor yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ASKİM), Yunus Emre Mahallesi Marangozcular Sitesi’nde kapsamlı bir içme suyu boru hattı yenileme çalışması başlattı. Bölgedeki eski ve sızdıran borular yenilenerek, mahalle sakinlerine daha güvenilir su hizmeti sağlanması amaçlanıyor.


ADIYAMAN'IN SU ALTYAPISINDA MODERNİZASYON ÇALIŞMALARI

Adıyaman Belediyesi, şehir genelinde su altyapısınımodernize etme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutderetalimatıyla Yunus Emre Mahallesi Marangozcular Sitesi’ndebaşlayan içme suyu boru hattı yenileme çalışmaları, bölgesakinleri tarafından büyük ilgi ve memnuniyetle karşılanıyor.

Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü(ASKİM) tarafından yürütülen projede, eskiyen, sızdıran veyetersiz kalan borular daha geniş ve dayanıklı olanlarıyladeğiştiriliyor. Ayrıca, yeni abonelik hizmetleri de sunularakbölgedeki su hizmetleri kalitesinin artırılması hedefleniyor.

800 METRELİK HAT YENİLENİYOR

Çalışma kapsamında 800 metrelik boru döşeme hattınıyenilediklerini belirten ASKİM yetkilileri, su dağıtımsisteminin kalitesini arttırmayı ve bölge sakinlerine dahagüvenilir içme suyu hizmeti sunmayı hedeflediklerini söyledi. 

“HEMŞEHRİLERİMİZİN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ” 

Şehrin içme suyu altyapısının modernize edilmesi vesürdürülebilir bir şekilde geliştirilmesi açısından yapılançalışmanın önemine değinen Başkan Tutdere ise, “Bu türçalışmalarımız ile şehirdeki yaşam kalitesini artırmayı vevatandaşların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayaçalışıyoruz. Ekiplerimiz, şu anda Yunus Emre MahallesiMarangozcular Sitesi’nde çalışmalarına yoğunlaşmışdurumdadırlar. Şehrin dört bir yanında bu çalışmalarımızdevam edecektir. Önceliğimiz şehrimizde yaşanan su sıkıntısıproblemlerinin giderilmesi, su dağıtımının daha sağlıklı vehijyenik olması konusunda ekiplerimiz gece gündüz demedençalışmalarını sürdürüyorlar. Bu süreçte, vatandaşlarımızındesteği ve anlayışı bizim için çok önemlidir.” diye konuştu. 

ESNAFTAN VE MAHALLE SAKİNLERİNDEN TEŞEKKÜR

Bölge esnafı ve mahalle sakinleri de yapılan çalışmalardoğrultusunda daha sağlıklı ve güvenilir bir içme suyunakavuşacakları için mutlu olduklarını dile getirerek emeğigeçenlere teşekkür ettiler.