ÖZLENEN ÇARŞI KENT MEYDANI PROJESİ İLE DÖNÜYOR

ÖZLENEN ÇARŞI KENT MEYDANI PROJESİ İLE DÖNÜYOR yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Adıyaman 6 Şubat depremleri sonrasında kentte devam eden projelere bir yenisi daha ekleniyor. Adıyaman çarşı merkezinin yeniden inşa edileceği Kent Meydanı Projesi esnaflardan olumlu dönüş aldı.


6 Şubat Depremleri adeta yerle bir olan ve nüfusa oranla en büyük zararı gören kent olan Adıyaman’da deprem sonrası kentin gelişimi ve ayağa kalkması adına yatırım ve projeler devam ederken sonuncusu ise Adıyaman Kent Meydanı Projesi oldu.

Kentin en işlek yerlerini kapsayan Kent Meydanı Projesi, Adıyaman’ın deprem sonrası sağlam ve çarşı merkezinin aynı yerinde inşa edilmesi amacıyla yapılacak. Adıyaman Kent Meydanı Projesi, bu kapsamda Hocaömer, Sıratut, Ulucami Mahallelerini içine alacak şekilde çarşı merkezin yeniden ve daha modern ve kullanışlı yapılması için atılan bir adım. Yapılacak proje ile ilgili yapılan açıklamalarda vatandaşlar ilk zamanlarda tereddüt etse de projenin etap etap ilerleyecek olması ve esnafın mağduriyetinin minimuma indirilmesi gözetilerek hareket edilmesi vatandaşların ve esnafların projeye olumlu bakmasına sebep oldu. Yaklaşık 2 bin 700 hak sahibinin yer aldığı Kent Meydanı Projesi alanında, yıkım ve inşa sürecinin etaplara ayrılarak esnafın ve kentin ticari hayatının da korunması amaçlanıyor. 

Adıyaman’da yıllardır bir çıkmaz olan halk arasında çarşı diye anılan alanın projeyle daha yaşanılır ve ticari olarak kente katkı sağlaması, planlanıyor. Yaşanan deprem sonrası il dışına göçmek zorunda kalan esnaf ve vatandaşların Kent Meydanı Projesi ile kente yeniden dönüşü amaçlanırken, depremin etkileri ile işyerleri ve kente olan desteğini göstermek için kredi çeken, borca giren esnafın bu proje ile ticari olarak eski günlerinden daha iyi bir seviyeye getirilmesi hedefleniyor. Kentte bulunan turizm ve kültür potansiyelinin de Kent Meydanı Projesi ile uyanması istenen Adıyaman’ın temellerinin esnafa ve ticarete yapılacak yatırımlar ile artacağı öngörülüyor. 

Adıyamanlı esnaflar Kent Meydanı Projesi’nin halk dilinde çarşı olarak bilinen alanda yapılmasının kenti geliştireceğini ve çehresini değiştireceğini söylerken, projenin etaplar halinde olacak olmasının da esnafı ticari manada zarara uğratmayacağını dile getiriyor. Esnaflar ayrıca kendilerinin projeyle nefes alacağını daha geniş ve gezilebilir bir çarşının işlek olacağını ve bununda gelire yansıyacağını Adıyaman’ın bu manada bir sorunun kalmayacağını söylüyor.