Başkan Tutdere: “Dün Kerbela, bugün Ortadoğu ve Filistin”

Başkan Tutdere: “Dün Kerbela, bugün Ortadoğu ve Filistin” yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Adıyaman Alevi Kültür Derneklerinin düzenlediği Kerbela Şehitlerini Anma ve Aşure Etkinliği’ne katılan Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, “İnsanlığın Kerbela’dan ders alması gerekiyor ama bugün Ortadoğu’ya baktığımızda maalesef kan ve gözyaşının devam ettiğini, Filistin’de masum çocuklara, kadınlara, sivillere İsrail hükûmetinin acımasızca zulmettiğini görüyoruz." dedi.


Adıyaman'da, Alevi Kültür Dernekleri tarafından organize edilen Kerbela Şehitlerini Anma ve Aşure Etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Abdurrahman Tutdere, birlik ve beraberlik mesajları verirken, Ortadoğu ve Filistin’de devam eden savaş ve kargaşa ortamına dikkat çekti.

“İNSANLIĞIN KERBELA’DAN DERS ALMASI GEREKİYOR”

İnsanlığın Kerbela’dan ders alması gerektiğini vurgulayan Başkan Tutdere, "Kerbela, insanlığa gücü elinde bulunduranların adaletten uzaklaştıklarında ne kadar zalim olabileceklerini gösteriyor. İnsanlığın bundan ders alması gerekiyor ama bugün Ortadoğu'ya baktığımızda maalesef kan ve gözyaşının devam ettiğini, Filistin'de masum çocuklara, kadınlara, sivillere İsrail hükûmetinin acımasızca zulmettiğini görüyoruz. "Duamız, dileğimiz hem dünyada hem ülkede barışın, kardeşliğin hüküm sürmesi, katliamların yaşanmamasıdır. Bu vesileyle bir kez daha Kerbela'da ve 6 Şubat'ta yitirdiğimiz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, aşuremizin birliğimize vesile olmasını temenni ediyoruz." dedi.

“ADIYAMAN FARKLI KÜLTÜR, İNANÇ VE DİLLERİN BİR ARADA YAŞADIĞI GERÇEK BİR ANADOLU KENTİDİR”

Dünyada huzurun sağlanması için barış ve kardeşlik hukukunun gerekliliğine dikkat çeken Tutdere, farklı kültür, din ve inançların bir arada yaşandığı Adıyaman’ı arzu edilen ortama örnek olarak gösterdi. Tutdere, sözlerine şöyle devam etti:

“Adıyaman, bütün farklı kültürlerin, dillerin, inançların bir arada yaşadığı gerçek bir Anadolu kentidir. Adıyaman'da Aleviler, Sünniler, gayrimüslimler, Kürtler, Türkler hep bir arada kardeş olarak yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi koruyup şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız, 6 Şubat'ın yaralarını birlikte saracağız. Bu lokmanın Adıyaman'ımızın birliğine vesile olmasını, hepinizin tuttuğu oruçların Hakk katında kabul olmasını diliyorum."

Açılış konuşmalarının ardından dualar edildi ve aşureler dağıtıldı.