TBMM’de Konuşan Milletvekili ALKAYIŞ: Depreme Rağmen Adıyaman’da Eğitime Yönelik Dev Yatırımlarımız Sürüyor!

TBMM’de Konuşan Milletvekili ALKAYIŞ: Depreme Rağmen Adıyaman’da Eğitime Yönelik Dev Yatırımlarımız Sürüyor! yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

TBMM’de yaptığı konuşmada Adıyaman ilinin eğitim-öğretim durumunu sayısal veriler ışığında aktaran ve öğrencilerimizin sınavlardan elde ettiği yüksek başarılara dikkat çeken AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa ALKAYIŞ, 6 Şubat depremleri sonucunda hasar gören okullarımızın onarımı, ilimize kazandırılacak olan yeni okul ve öğretmenevi binaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.


Depremin yıkıcı etkisine rağmen Adıyamanlı öğrencilerimizin sınavlarda büyük başarılar ve önemli dereceler elde ettiğini, bu başarılar karşısında Hükümet olarak kendilerinin de eğitim alanında Adıyaman’ımıza büyük yatırımlar yaparak bu başarıyı taçlandırmak istediklerini belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa ALKAYIŞ, vatandaşlarımıza çok sayıda yeni okul ve öğretmenevi binası müjdesi verdi. Adıyaman’a eğitimde dev yatırımlar sağladıklarını ve bu eğitim yuvalarının tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerimizin daha modern ve daha ferah ortamlarda eğitim göreceklerini söyleyen Milletvekili ALKAYIŞ, bu yılki sınavlarda önemli başarılar elde eden öğrencilerimizi, onların velilerini ve öğretmenlerimizi gayretlerinden ötürü kutladığını belirtti.
6 Şubat depremleri sonrasında Adıyaman’ımızda mevcut okullarımızdan 16’sının yıkıldığını, 7’sinin acil yıktırılacak durumda olduğunu, 56’sının ise ağır hasar aldığını belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa ALKAYIŞ, toplamda 79 okul ve 796 dersliğimizin kullanılamaz hâle geldiğini ifade etti.                                                                                                             06 Şubat depremlerinin bu yıkıcı etkisine rağmen okullarımızı 24 Nisan 2023 tarihinde açtıklarını söyleyen Milletvekili ALKAYIŞ, yaz aylarında ortaya koydukları yoğun çalışmalar sonucunda eğitim-öğretime Eylül ayında, yani dönem başında eksiksiz bir şekilde başladıklarını beyan etti. Deprem öncesi öğrenci sayımızın 169.615 iken deprem sonrası bu sayının 160.829 olduğunu söyleyen ALKAYIŞ; yine depremden önce öğretmen sayımızın 11.034 iken deprem sonra bu sayının 10.035 olduğunu aktardı.                                                                                      Bakanlığımızın deprem sonrasındaki ilk atamada ilimize 1645 öğretmen tayin ettiğini ve öğretmen açığımızın hızlı bir şekilde kapandığını belirten ALKAYIŞ, 2023-2024 eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte hasarlı veya güçlendirilmesi gereken bütün okullarımızın onarımının tamamlandığını söyledi. Adıyamanlı öğrencilerimizin YKS’den elde ettikleri yüksek derecelerin geleceğe dair umutlarımızı yeşerttiğini ve eğitime yönelik yatırımlarımızın meyvelerini vermeye başladığını belirten Milletvekili ALKAYIŞ, azimli ve sabırlı öğrencilerimizi can u gönülden kutladığını ifade etti. Bu yıl TYT Türkiye 1.si; YKS Eşit Ağırlık Türkiye 65.si ve 71.sinin ilimizden çıktığını aktaran AK Parti Adıyaman Milletvekili ALKAYIŞ; İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre ilk 100’e 3, ilk 1.000’e 10, ilk 5.000’e 42, ilk 30.000’e 345 öğrencimizin girdiğini ve son yılların en yüksek başarısını yakaladıklarını belirtti.
Adıyaman Merkezde yapımı devam eden ve inşallah Ekim ayında teslimatı yapılacak olan 100 yataklı öğretmen evi ile beraber Samsat ve Gölbaşı ilçelerimizde de 50 yataklı Öğretmen Evlerimizin ihalesinin yakın zamanda yapılacağı bilgisini aktaran Milletvekili ALKAYIŞ, ilimizdeki okul inşaatlarıyla da ilgili birtakım açıklamalarda bulundu. 26 okulumuzun 2024-2025 eğitim-öğretim dönemine yetiştirileceğini; 10 okulumuzun ihale çalışmalarının devam ettiğini; 13 okulumuzda güçlendirme çalışmalarının, 16 okulumuzda ise inşaat çalışmalarının sürdüğünü aktaran ALKAYIŞ, Adıyaman’ımızda çok daha iyi fiziki koşullara sahip eğitim yuvalarının tamamlanmasıyla birlikte eğitimde başarının artarak devam edeceğini söyledi. Yapılan Toplu Konutlarımızın içerisinde de okulların inşa edileceği bilgisini veren Milletvekili Mustafa ALKAYIŞ, öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçlarını her fırsatta ve her ortamda gözettiklerini dile getirdi. Kâhta ilçemizin Toplu Konutlarında 48 derslikten oluşan 2 Okul; Gölbaşı ilçemizin Toplu Konutlarında 72 derslikten oluşan 3 okul; Besni ilçemizin Toplu Konutlarında 24 derslikten oluşan 1 okul; İndere Toplu Konutlarında 7 ve Örenli Toplu Konutlarında 2 olmak üzere 272 derslikten oluşan toplam 9 okul inşaatının yapımının planlandığını ifade eden AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa ALKAYIŞ, başta eğitim olmak üzere Adıyaman’ımızın her alandaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmaya devam edeceklerini söyledi.