EMİR: VERGİ İNDİRİMİ YAPMAYACAĞIZ DEMEK VİCDANSIZLIKTIR

EMİR: VERGİ İNDİRİMİ YAPMAYACAĞIZ DEMEK VİCDANSIZLIKTIR yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir, deprem bölgesinden vergi alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada; 6 Şubat depreminin ardından 17 ay geçti. Aradan geçen zamanda depremzedenin yarasını sarmayan iktidar, yeni yaralar açmaya devam ediyor. Kira yardımlarını kestikleri yetmedi şimdi de sizden ‘vergi alacağız’ diyor.” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir, deprem bölgesinden vergi alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Deprem bölgesine 10 konuttan 1’inin teslim edildiğini 9 kişinin konut beklediğini belirten, CHP Milletvekili Emir deprem sonrası vergilerin affedildiğini ancak iktidarın vergi ile ilgili kolaylaştırıcı bir çözümün olmadığını kaydetti; “6 Şubat depreminin üzerinden neredeyse 1 buçuk yıl geçti ve bu 1 buçuk yıl içerisinde hiçbir yara sarılmadı. Konut vereceğiz demişlerdi, herkesi kıştan önce konutlarına yerleştireceğiz demişlerdi. Şu ana kadar 10 konuttan sadece 1’isi verildi. 9 kişi konutunu bekliyor. Yaralar sarılmadı, iş yok, güç yok, ekonomik aktivite başlamadı. O sırada vergileri affetmişlerdi, beklemişlerdi, mücbir sebep var demişlerdi doğru bir şekilde ama hala Hatay aynı durumda, deprem bölgesi aynı durumda. İktidarda deprem bölgesindeki vergi ile ilgili kolaylaştırıcı bir çözüm olmadığını anlıyoruz. Bu kabul edilebilir bir şey değil.”
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, deprem bölgesinde iktidarın yara sarmadığını hala yaraların açık durumda olduğunu söylerken deprem bölgesinin diğer bölgelerle aynı şartlarda vergiye tabi tutulmasının vicdansızlık olduğunu vurguladı; “Deprem bölgesinde hala yaralar açık durumda, hala insanlar konutlarına yerleşemediler, hala ticaret istenen noktaya gelmedi. Herkes orada çocuğunu, annesini, ailesini kaybettiği gibi işini, işyerini de kaybetti. Mücbir sebep o gün vardı, bugün hala aynı koşullar vardı. Dolayısıyla mücbir sebep kalktı, artık biz sizden diğer bölgelerdeki gibi aynı vergiyi alacağız. Hiçbir vergi indirimi yapmayacağız, hiçbir kolaylık sağlamayacağız demek vicdansızlıktır. Dolayısıyla iktidar sahiplerinin bir an evvel görevlerini yapmaları, deprem bölgesindeki vergi sorununa dönük kolaylaştırıcı bir şeyler yapmaları oradaki esnafın feryadını duymaları gerekiyor. Çünkü orada hala deprem hala bütün ağırlığıyla ve bütün acılarıyla yaşanmaya devam ediyor.”