Milletvekili Kurt Basın Bayramını Kutladı

Milletvekili Kurt Basın Bayramını Kutladı yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Ak Parti Adıyaman Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç.Dr.Resul KURT 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı.


Milletvekili Kurt: "24 Temmuz 1908'de basında sansür kaldırılmış, gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Bugün ülkemizde en önemli kurumlardan biri olan basın, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biridir.
Ulusal ve yerel basın demokratik ve tarafsız duruşu ve doğru habercilikle kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. Gerek ülkemizin gerekse şehrimizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır. 
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını ’nın 116. yıldönümünde, başta 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden gazeteciler olmak üzere tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor, basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum” dedi.