Başkan Tutdere, Ekrem İmamoğlu ile Adıyaman Projelerini Görüştü

Başkan Tutdere, Ekrem İmamoğlu ile Adıyaman Projelerini Görüştü yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile projelerde işbirliği konusunda görüşme sağladı.


TBB Encümen Toplantısına katılmak için Ankara’ya giden Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, toplantı öncesinde TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. Görüşmede, Adıyaman’a yönelik projeler ve bu projelerin hayata geçirilmesi konusunda atılacak adımlar ele alındı.

ALTYAPI, ULAŞIM, KALKINMA VE TARIM KONULARINDA İŞBİRLİĞİ 

Başkan Tutdere, Adıyaman'ın deprem sonrası toparlanma sürecine destek verilmesi gerektiğini vurgulayarak, belediyeler arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekti. Özellikle altyapı, ulaşım ve kentsel dönüşüm projelerinin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Tutdere,“Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu işe Encümen Toplantısından önce bir araya gelerek şehrimizin ulaşım, altyapı,  kalkınma ve tarım konularında daha güçlü adımlar atmasını sağlayacak işbirliklerini ele aldık. 6 Şubat depremlerinden itibaren desteklerini esirgemeyen Sayın Başkan’a ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“ADIYAMAN‘IN İHTİYAÇ DUYDUĞU PROJELERİN HAYATA GEÇİRİLMESİ İÇİN GEREKEN ADIMLARI ATACAĞIZ”

Başkan Ekrem İmamoğlu ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Adıyaman'a her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti. TBB özelinde ise yerel yönetimlerin dayanışmasının önemine değinen İmamoğlu, Adıyaman'ın ihtiyaç duyduğu projelerin hızla hayata geçirilmesi için gereken adımları atacaklarını söyledi.

Görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada, Adıyaman'ın yeniden inşa sürecinde belediyeler arasındaki iş birliğinin artırılacağı ve projelerin en kısa sürede tamamlanması için gerekli çalışmaların yapılacağı belirtildi.