Adıyaman Belediyesi ile OSTİM Teknik Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

Adıyaman Belediyesi ile OSTİM Teknik Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, OSTİM Teknik Üniversitesi Hayat Boyu Uygulama ve Araştırma Merkezi (OTUSEM) ile eğitim, üretim ve istihdam başta olmak üzere çeşitli alanlarda projeler geliştirmek üzere önemli bir işbirliği protokolüne imza attı.


OTUSEM Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol töreninde, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin yanı sıra OSTİM Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Müldür ve OTUSEM Müdürü Hüseyin Kolsuz hazır bulundu. 

 

EĞİTİM, ÜRETİM VE İSTİHDAM ALANINDA PROJELER GELİŞTİRİLECEK 

 

Pratiğe dönük eğitim modeliyle, Türkiye’nin önemli bilim merkezlerinden biri olan OSTİM Teknik Üniversitesi ile işbirliğinin Adıyaman için önemli olduğunu vurgulayan Başkan Tutdere, imzalanan protokol kapsamında eğitim, üretim ve istihdam başta olmak üzere çeşitli alanlarda projeler geliştireceklerini ifade etti. 

 

Söz konusu işbirliğinin Adıyaman’ın kalknmasına önemli katkı sağlayacağının altını çizen Başkan Tutdere, “OSTİM Teknik Üniversitesi ülkemizin ihtiyaç duyduğu uygulamalı bilimler alanında önemli bir eğitim merkezi. Bilimin ve eğitimin önemine inanan bir belediye olarak inanıyoruz ki bu işbirliği ile şehrimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda yaralarımızı saracak projeler üreteceğiz. Bu bakımdan tüm OSTİM ailesine şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum. İşbirliğimiz memleketimiz için hayırlı olsun.” diye konuştu. 

Başkan Tutdere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Müldür nezdinde üniversite ailesine katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. 

 

“ADIYAMAN İÇİN GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ” 

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Müldür de, “Sayın Başkan’a ziyaretlerinden ve nazik sözlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Üniversite olarak amacımız ihtiyaç duyulan her alanda değer üretebilmek ve bunu da doğrudan pratiğe dönük olarak geliştirmek. Mirasını taşıdığımız birikimimizle başka şehir ve kurumlara destek olduğumuz gibi Adıyaman Belediyesi ile Adiyaman için güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. İşbirliğimizin hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.