Bakan Göktaş: “Kadın girişimciler ihtiyaç duydukları bilgi ve desteklere web sitemiz üzerinden ulaşıyor”

Bakan Göktaş: “Kadın girişimciler ihtiyaç duydukları bilgi ve desteklere web sitemiz üzerinden ulaşıyor” yeniyolgazetesi.com
İHA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bakanlık olarak girişimci olan ve girişimci olmayı hedefleyen kadınlar için eğitim, araştırma, finansal destek ve mentorluk çalışmalarını tek bir platformda topladık. Kadın girişimciler ihtiyaç duydukları bilgi ve desteklere ’https://kadingirisimci.gov.tr/’ web sitemiz üzerinden ulaşıyor” dedi.


Bakan Göktaş, Bakanlık olarak güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye hedefiyle, kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla büyük bir kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan “Kadın Girişimciliğinin Geliştirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü” ile kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve kadınların gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarının kolaylaştırılmasına yönelik iş birliği yaptıklarını hatırlattı.

 

 

 

"Finansal destek ve mentorluk çalışmalarını tek bir platformda topladık"

 

Göktaş, “Türkiye’de kadın girişimci sayısını artırmayı, mevcut kadın girişimcilerin güçlendirilmesini hedefliyoruz. Bu kapsamda bakanlık olarak girişimci olan ve girişimci olmayı hedefleyen kadınlar için eğitim, araştırma, finansal destek ve mentorluk çalışmalarını tek bir platformda topladık. Kadın girişimciler ihtiyaç duydukları bilgi ve desteklere https://kadingirisimci.gov.tr/ web sitemiz üzerinden ulaşıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 

"İş, staj, eğitim ve girişim desteklerinden yararlanıyor"

 

Web sitesinde kadın girişimciliği alanında kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve uluslararası kuruluşlar tarafından sunulan hizmetlerin yer aldığını belirten Göktaş, şunları kaydetti:

 

“Kadın girişimciler destek ve teşvikler başlığı altında, bakanlıklar, Kredi Garanti Fonu, bankalar, kalkınma ajansları gibi kurum ve kuruluşlar tarafından sunulan destek ve teşviklere kolayca ulaşabiliyor. Ayrıca Bakanlığımız ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde yürüttüğümüz ’Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında kadın kooperatiflerinin ve ürünlerinin tanıtımı başta olmak üzere kooperatifler arasında iş birliği ağı oluşturmalarına destek olan 593 kadın kooperatifinin kayıtlı olduğu Kadın Kooperatifleri Web Portalına (www.kadinkoop.org) da erişerek, kadın kooperatiflerinin çalışma alanlarına ilişkin bilgi sahibi oluyor. Kadın girişimcilerimiz yine web sitesi üzerinden Bakanlığımızca yürütülen ’Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi’ kapsamında oluşturulan dijital portaldaki (www.geleceginikurangenckadinlar.org) fırsatlar haritasında iş, staj, eğitim ve girişim desteklerinden yararlanıyor. Asistan desteği ile yapay zekanın avantajlarından faydalanarak sorularını yazıp, ihtiyaç duydukları bilgiye daha kısa sürede ulaşabiliyor.”

 

 

 

Girişimci kadınlara özel yayınlar

 

Göktaş, web sitesinde kadın girişimciliği alanındaki mevcut duruma ve verilere ilişkin güncel bilgilerin ve kadınlara ilham vermesi amacıyla rol model girişimci kadınların başarı hikayeleri ve iyi uygulama örneği olan proje ve çalışmaların da yer aldığını belirterek, ayrıca site üzerinden kadın girişimciliği alanındaki faaliyetlere ilişkin haberler, kadın girişimciliği konusunda düzenlenecek etkinlikler ve yapılacak çalışmalara ilişkin duyurular ile girişimcilik ve kadın girişimciliği özelinde hazırlanan yayınlara ulaşılabildiğini ifade etti.