Adanalı kebapçıdan kurban eti tüketimi önerisi

Adanalı kebapçıdan kurban eti tüketimi önerisi yeniyolgazetesi.com
IHA

Adanalı kebapçı Cihangir Korkmaz, kurban etinin etin en az bir gün dinlenmesinin sindirim sistemi açısından uygun olacağını söyledi.


Yaz mevsimine denk gelen Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken, etlerin muhafaza edilmesi ve tüketilmesi noktasında dikkat edilmesi gerekenler hakkında Adanalı kebapçı Cihangir Korkmaz uyarılarda bulundu.

 

Korkmaz, etlerin kesildikten sonra yemek için en az 3 saat dinlenmesi gerektiğini belirtti. Etleri saklamak için ise poşet yerine jelatinlere sarılmasını tavsiye eden Yağmur, "Kesildikten sonra etin maksimum 1 saat serin ortamda dinlenmesi ve dinlendikten sonra buzdolabına konulması lazım. Buzdolabına da poşet veya kağıt gibi ürünlerle etleri koymasınlar. Tabakta dolaba koyarlarsa daha sağlıklı olur" dedi.

 

Etin kesilir kesilmez tüketilmesinin mide rahatsızlığına yol açabileceğini belirten Cihangir Korkmaz, "Vatandaşlarımız ilk önce kurbanı kesince eti 1 gün dinlendirmeli. Taze olarak et yenmez sert düşer. Sert düşünce iyi pişmez. Mutlak suretle dinlendirmelerini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.