K2-B KONTEYNER KENTİ TOZA TESLİM VATANDAŞLAR İSYANDA: ÇOCUKLARIMIZ TOZDAN HASTA OLDU

K2-B KONTEYNER KENTİ TOZA TESLİM VATANDAŞLAR İSYANDA: ÇOCUKLARIMIZ TOZDAN HASTA OLDU yeniyolgazetesi.com
Ali Şanlı

Adıyaman’da 6 Şubat depremleri sonrası kurulan konteyner kentlerde vatandaşlar toz ve çevre kirliliğinden rahatsız olduklarını açıkladı.


Deprem sonrası kurulan k-2 b konteyner kentinin kurulduğu yerde olan ve Adıyaman Beşpınar Vali Mahmut Demirtaş Mesire Alanını giden yolda oluşan toz vatandaşları rahatsız ederken, hastalıklara neden oluyor. 


K2-b konteyner kent sakinleri çocuklarının tozdan dolayı hastalandığını doktorların da bunu kendilerine söylediğini belirtti; K2-b’de oturuyorum ve bu marina yolunda oluşan tozdan çocuklarımız hep hasta olmuştur. Bu toz geçen sene Mayıs ayından bu yana bizim için sıkıntılıdır. Dışarıda çocuklarımız bir dakika bile oynayamıyor. Hep hastalar. Daha bu sabah yine çocuğumu hastaneye götürdüm ve bu tozdan dolayı hasta olduğunu söylediler. Komşumun da çocuğu hasta o da Şanlıurfa’ya götürdü. Doktor bu tozdan dolayı hasta olduğunu söyledi. Gereken bütün yetkililere buradan sesleniyorum.  Bu kimin idaresindedir? Lütfen gelsin bu yolu yapsın. Belediyeye gidiyoruz, belediye diyor ki bize ait değildir. Özel idareye gittik onlarda bizi ait değildir, karayollarına ait dedi. Karayolları yolun özel bir şirkete ait olduğunu ve kendilerine iade edilmediğini söyledi.  Onlarda işini bitirdiği için bu iş ile ilgilenmiyorlar. Lütfen bizim sesimizi duyun ve bu ile bir el atın.”
Vatandaşlar yolun tozdan ve çevre kirliliğinden arındırılması adına gittikleri her kurumun kendilerinin sorumlu olmadığını söylediğini yetkili kurum ve kişilerin bir an önce sorunu çözmesi geçmesi için harekete geçmelerini istedi; “Konteynerlarda oturuyorum. Tozdan artık çekilmiyor burası. Buranın sorumlusu, yetkilisi o buraya gelsin. Belediye gittim olmadı. Burada durumumuz kritik. İl özel idareye gittik olmadı. Gerekenin burada yapılmasını istiyoruz. Bugün bir araç geldi suladı hayrına. Eski Abuzer Gaffari yolunda toz ile ilgilenen varsa gelsin, baksın gece ne şekilde olduğumuzu. Artık bu tozdan burada öleceğiz. Geceleri burada oturamıyoruz. Çamaşır asamıyoruz. Çocuklar dışarıda oynayamıyor. Biz burada perişan bir haldeyiz. Yetkililere bildirdik hiçbiri gelmedi. Yolun yapılmasını istiyoruz.”