VATANDAŞLAR HAYVAN PAZARI’NIN YERİNİN DEĞİŞMESİNİ İSTİYOR: ÇÖZÜM İÇİN KİMSE BİR ADIM ATMIYOR

VATANDAŞLAR HAYVAN PAZARI’NIN YERİNİN DEĞİŞMESİNİ İSTİYOR: ÇÖZÜM İÇİN KİMSE BİR ADIM ATMIYOR yeniyolgazetesi.com
Hacer ASLAN

Adıyaman’da şehir merkezinde yaşam alanları içerisinde yer alan hayvan pazarı vatandaşları korkutuyor.


Adıyaman’da Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlık satış alanları kurulurken Merinos Taziye Evi yanında kurulan satış alanı vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Kurban satış alanında yaşayan vatandaşlar şehir içerisinde bulunan alanda kurban satışlarının verdiği rahatsızlığı dile getirirken muhatap bulamadıklarını belirtti.
Kentte yaşam alanları içerisinde kurulan hayvan pazarının hastalığa neden olabileceğini söyleyen vatandaşlar yaşam alanlarını dahi havalandıramadıklarını aktardı. 


Şehir merkezine uzak ve daha geniş bir noktada hayvan pazarı kurulması gerektiğini kaydeden vatandaşlar 6 farklı kurumun imzasıyla kararın alındığını vurguladı; “Size Adıyaman'dan yazıyorum. Adıyaman Belediyesi ve Valiliği altı farklı kurumun imzasıyla şehrin göbeği sayılan, yoğun yerleşimin olduğu, bizim de evlerimizin bulunduğu alanı küçükbaş hayvan satış bölgesi olarak belirledi. Yaklaşık bir haftadır kapılarımızı dahi açamıyoruz, hayvan kokusu, sinek, pire, kene korkusundan.”
Vatandaşlar olarak hayvan pazarı satıcıları ile tartıştıklarını, konuyu anlatmak için gittikleri kurumların sürekli sorumluluğun kendilerine ait olmadığını söylediğini belirtti; “Mahalle sakinleri ile hayvan satıcıları karşı karşıya geldik kaç defa. Allahtan olaylar büyümedi. Tüm kurumlar birbirini suçluyor çünkü hepsi yapılan şeyin ne kadar yanlış olduğunu biliyor. Ama çözüm için kimse bir adım atmıyor.” 
Vatandaşlar yaz aylarında yaşanan sıcak havaların etkisiyle şehir merkezinde kurulan pazarın şehirden uzak bir yere taşınmasını istediklerini ifade ederken, sağlık sorunları yaşamaktan korktuklarını vurguladı.