Vali Köşger: "Her Adanalı için göle bir sazan bırakıyoruz"

Vali Köşger: yeniyolgazetesi.com
IHA

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana sularına 2 milyon 250 bin yavru balık salınacağını söyleyerek, "Göle her Adanalı için bir sazan bırakıyoruz" dedi.


Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ’Su Kaynaklarının Balıklandırılması’ projesi çerçevesinde Adana’da ilk balık salınımı Seyhan Barajı’nda gerçekleştirildi. Vali Köşger ve Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu ile kent protokolünün katılımıyla gerçekleştirilen yavru sazan salınım etkinliğinde Seyhan Barajına ilk etapta 400 bin yavru sazan balığı salındı.

 

İlk salınımı gerçekleştirmekten büyük gurur duyduklarını belirten Vali Köşger, "Bugün Seyhan Barajımıza 400 bin civarında yavru balık salımı gerçekleştirilecek. Toplamda Adana’daki iç sularımıza salınacak yavru sayımız 1,5 milyondu ancak Adana’da 2 milyon 250 bin nüfus olması nedeniyle her nüfusa 1 sazan olacak şekilde yavru balık salımı gerçekleşecek. Adana’nın iç sularında her Adanalıya 1 sazan olacak inşallah. Bereketli ve hayırlı olsun" dedi.

 

Türkiye’de iç suların en değerli şekilde kullanılması gerektiğine de dikkat çeken Köşger, "Gelişmiş ülkeler bütün kaynaklarını en efektif ve en optimal şekilde kullanıyor. Bu nedenle kendi iç sularımızı en değerli ve hak ettiği şekilde kullanmamız ve iç sularımızda balık üretimi çok önemli. Ülkemizde balık tüketimi aslında arzu edilen seviyede değil. Gelişmiş ülkede 20-25 kilogramları bulan balık tüketimi olsa da ülkemizde henüz bu rakam yaklaşık 6-7 kilogram civarında. Balık en değerli ve sağlıklı protein kaynağı. Her türlü imkanı kullanarak vatandaşımızın bu anlamdaki ihtiyacını karşılamak için gayret etmemiz lazım. Çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyor, balıklar büyüdükten sonra da Adanalılara afiyet olsun diyoruz" ifadelerini kullandı.