Dicle’de okul kütüphanesi açıldı

Dicle’de okul kütüphanesi açıldı yeniyolgazetesi.com
IHA

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası tarafından Diyarbakır’ın Dicle ilçesine bağlı kırsal Koru Mahallesi’ndeki Ortaokulu’na yaptırılan kütüphanenin açılışı, törenle gerçekleşti.


TSKB, 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde eğitimde fırsat eşitliğine ve kalıcı iyileşmeye destek olmak amacıyla başlattığı "11 İlde 11 kütüphane Projesi" kapsamında, zenginleştirilmiş okul kütüphanesini (Z-kütüphane) Diyarbakır’ın Dicle ilçesindeki Koru Ortaokulu’nda hizmete açtı.

 

Kütüphane açılışına Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdür Vekili Adnan Hürata, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü Murat Bilgiç, Türk Kütüphaneciler Derneği Başkanı Ali Fuat Kartal, Dicle İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sabır, Koru Ortaokulu Müdürü İbrahim Yavuz çok sayıda öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Koru Ortaokulu’na kazandırılan kütüphanenin yapımında katkı koyan herkes teşekkür eden Dicle İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sabır, “Katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Bugün nitelikli kalkınma ve sürdürülebilir gelecek vizyonuyla çalışmalarını yürüten Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın depremden etkilenen illerde eğitimde fırsat eşitliğine ve kalıcı iyileşmeye destek olmak amacıyla başlattığı ’11 İlde 11 Kütüphane Projesi’ kapsamında okulumuzda kurduğu zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışını yapmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimize okuma zevk ve alışkanlığını kazandıracak, öğrencilerimizin okulda daha kaliteli vakit geçirmesini sağlayacak olan bu kıymetli eserin okulumuza ve ilçemize kazandırılmasında emek ve desteği olan başta; Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürümüz Murat Bilgiç Beye, İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Küçükali Beye, Türk Kütüphanecileri Derneği Başkanımız Ali Fuat Kartal Bey’e olmak üzere emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyor, kütüphanemizin öğrencilerimiz, okulumuz, ilçemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

Kütüphanenin açılmasıyla köy ortamında okuyan öğrenciler, çok sayıda kitapla bulaşma imkanı bulacak ve bu sayede ihtiyaç duydukları bilgiye kolayca erişebilecek.

 

Açılış sonrası katılımcılar, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte anı fotoğrafı çekildi.