Adıyaman Belediyesi YKS’de öğrencileri yalnız bırakmadı

Adıyaman Belediyesi YKS’de öğrencileri yalnız bırakmadı yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Adıyaman Belediyesi, hafta sonu gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS)’na giren yaklaşık 19 bin öğrenci için ücretsiz ulaşım imkânı ve ikram desteği sağladı. 


Adıyaman’da 8 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen 2024-YKS 1 (TYT oturumuna 17 bin 631, 9 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen 2024-YKS 2 (AYT) oturumuna ise 11 bin 348 öğrenci katılım sağladı.

 

Adıyaman Belediyesi de, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin talimatıyla sınava girecek öğrencilere 2 gün boyunca ücretsiz toplu taşıma hizmeti verdi. Ayrıca Belediyenin sınav merkezleri önüne konumlandırılan stantlarda öğrencilere su, kek ve meyve suyu ikramında da bulunuldu. 

“ÇALIŞMAK SİZDEN, BURS BİZDEN”

 

Daha önce de sınava girecek öğrenciler için moral pikniği düzenleyen Başkan Tutdere, YKS’den 1 gün önce sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak öğrencilere başarı diledi ve onlara olan inancını dile getirdi. Sınavı kazanan başarılı öğrencilere bur vereceklerini de yineleyen Başkan Tutdere mesajında, “Yapılacak olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) tüm öğrencilere başarılar dilerim. Emeklerinizin karşılığını alacağınıza inanıyorum. Aileleriniz, öğretmenleriniz ve bizler yanınızdayız. Sizlere güveniyoruz. Çalışmak sizden, burs bizden.” ifadelerine yer verdi.

 

“BELEDİYENİN DESTEĞİ SADECE MADDÎ OLARAK DEĞİL MORAL OLARAK DA ÖNEMLİ”

 

Öte yandan YKS’ye giren bazı öğrencilerle, velileri Belediyenin ücretsiz ulaşım ve ikram desteğinden memnuniyetlerini şöyle dile getirdi: 

 

”Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, bu destek gerçekten bizim için büyük bir rahatlık sağlıyor. Sınav stresi zaten yeterince yorucu oluyor, üstüne bir de ulaşım ve yiyecek-içecek düşünmek, hele ki uzak bir yerden geliniyorsa, gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Adıyaman Belediyesi'nin bu desteği, sadece maddi olarak değil, moral olarak da çok önemli. Heyecanımıza ortak olarak yanımızda olduğu için kendilerine teşekkür ediyorum.”