Diyarbakır’da temizlik kampanyası başlatıldı

Diyarbakır’da temizlik kampanyası başlatıldı yeniyolgazetesi.com
IHA

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle temizlik kampanyası başlattı.


Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda merkez ilçe belediyeleri ile birlikte düzenlenen temizlik kampanyası Dağkapı Meydanı’nda start aldı. İlçe belediyelerinin başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve ilgili birim müdürlerinin katıldığı kampanya programı konuşmalarla başladı.

 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, Diyarbakır’ın tertemiz olabilmesi için “Diyarbakır’ı seviyorum kirletmiyorum” kampanyasını başlattıklarını söyledi. Bakan, “Kampanyamızı bugün başlatıyoruz ama bitirmiyoruz. Diyarbakır’ı tertemiz yapana kadar, tüm gayretimizle çalışanlarımızla birlikte, ilçe belediyelerimizle birlikte, kentimizi hak ettiği temiz, hijyen, çağdaş, sağlıklı bir ortama getirene kadar devam edeceğiz. Halkımızın da kampanyaya destek vermesini bekliyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından başkanlar ve beraberindekiler, Sur ilçesi Gazi Caddesi, Melikahmet Caddesi ve Hz. Süleyman Caddesi’nde temizlik yaparak, erbaneler eşliğinde vatandaşları kampanyayla ilgili bilgilendirdi.

 

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin hedef kitle olarak belirlendiği kampanya ilişkin Bağlar ilçesi Hatboyu Caddesi ve Kayapınar ilçesi Rojava Parkı’nda etkinlik düzenlendi.