Milletvekili ALKAYIŞ: “TYP Uygulaması Depremin Yaralarının Sarılmasında Büyük Katkı Sundu.”

Milletvekili ALKAYIŞ: “TYP Uygulaması Depremin Yaralarının Sarılmasında Büyük Katkı Sundu.” yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa ALKAYIŞ, kısa adı TYP olan “Toplum Yararına Program”ın mahiyeti ve Adıyaman’da şu ana kadar bu programdan faydalanan kişilerin sayısı hakkında bazı bilgiler verdi.


6 Şubat depremin hemen ardından Adıyaman’ımızda yaraların hızla sarılabilmesi, vatandaşlarımıza geçici ve acil gelir desteğinin sağlanabilmesi adına Hükümetimiz ve Valiliğimiz tarafından İŞKUR aracılığıyla atılan adımlardan bir tanesinin Toplum Yararına Programlar olduğunu belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa ALKAYIŞ, Adıyaman’ımızda uygulanan bu programlardan yararlanan kişilerin sayısı ve TYP’nin şu anki durumu hakkında bazı bilgiler verdi. TYP’nin kalıcı kamu personeli olmanın yolu olmayıp, “afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde geçici olarak kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak” amacıyla uygulandığını söyleyen ALKAYIŞ, ilimizin ve bölgemizin yeniden ayağa kaldırılmasında, çalışma hayatının ve işgücü piyasasının tekrar canlandırılmasında bütün işverenlerimizin ve çalışanlarımızın hayatî önem arz ettiğini söyledi.
Milletvekili ALKAYIŞ, Adıyaman’da şu ana kadar “Toplum Yararına Program’dan faydalanan kişilerin sayısı hakkında şu sayısal bilgileri verdi: “2022 yılında 20 tane program düzenlenmiş olup bunlardan yararlanan toplam kişi sayısı: 1.090. Deprem sonra TYP’den yararlanan toplam kişi sayısı: 17.800. 2023 yılında 50 tane TYP düzenlenmiş olup bunlardan yararlanan toplam kişi sayısı: 7.750. 2024 yılında 46 tane TYP düzenlenmiş olup bunlardan yararlanan toplam kişi sayısı: 10.050.Şu an fiilen devam TYP’lerde görevli toplam kişi sayısı: 8.202’tir.
Bu doğrultuda, özü itibarıyla geçici hüviyette olan Toplum Yararına Programlardan sözleşmeleri sona eren vatandaşlarımızın program bitimi neticesinde kısa mesaj yoluyla İŞKUR İl Müdürlüklerimize davet edileceği bilgisini veren ALKAYIŞ,  biten programlar için bu sürecin hâlihazırda başlamış olduğunu söyledi. Vatandaşlarımızın İŞKUR hizmetlerinden yararlandırılarak şartları tutanların işsizlik ödeneği, İşbaşı Eğitim Programı, Mesleki Eğitim Kurslarına; çalışmak isteyenlerin ise özel sektörde işlere hızlı bir şekilde yönlendirileceğini söyleyen ALKAYIŞ, bunu da OSB’ler, Ticaret ve Sanayi Odaları ve diğer tüm olanakları kullanarak çözeceklerini aktardı. Bununla birlikte ilimizin yeniden ihtiyaç duyması halinde kamusal hizmetlerin desteklenmesi için farklı vatandaşlarımızın yararlanabileceği ve TYP kriterlerinin uygulanacağı yeni TYP kontenjanı tahsisinin de söz konusu olacağını söyleyen ALKAYIŞ,  böylelikle sürdürülen hizmetlerde herhangi bir aksamanın meydana gelmeyeceğini ifade etti