Kozan Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi açıldı

Kozan Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi açıldı yeniyolgazetesi.com
IHA

Adana’nın Kozan İlçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda yıl sonu sergisi açıldı. Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Osmanca, yaptığı konuşmada, "Kozan Halk Eğitimi Merkezi olarak ’Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim’ anlayışıyla 1 Eylül 2023’ten itibaren 38 farklı alanda 1173 kurs açarak 16126 vatandaşa hizmet verdik. Ücretsiz olarak üniversite sınavlarına hazırlık ve e-KPSS kursları düzenleyerek gençleri ve özel eğitim ihtiyacı olan bireyleri sınavlara hazırlıyoruz. Ön lisans mezunları için KPSS kursları 24 Haziran’da başlayacaktır. Kozan Halk Eğitim Merkezi olarak, yaklaşık 267 usta öğreticiye istihdam sağlıyoruz. Kursiyerlerin de kendi iş yerlerini açmalarına destek oluyoruz. Açılan kurslar sonucunda 107 gence çeşitli mesleklerde istihdam sağladık. Spor kulübümüzle güreş, jimnastik, karate ve tekvando alanlarında başarılar elde ederek ulusal ve uluslararası müsabakalarda ilçemizi gururla temsil ettik" dedi.

 

Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Usta Öğreticisi Serhat Kaya, tarafından eğitimi verilen halk oyunları gösterisi ve mehteran takımı gösterisi ile devam eden program "Hayat Boyu Öğrenme Projesi" çerçevesinde hazırlanan serginin açılışı ve akabinde protokol üyelerinin stantları gezmesiyle son buldu.

 

Açılışa, Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nuh Anacık, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Alptekin, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.