1. Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tasarım haftası başladı

1. Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tasarım haftası başladı yeniyolgazetesi.com
İHA

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ile GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu iş birliğiyle ’’1. Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tasarım Haftası” etkinlikleri başladı.


GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebru Çoruh, Doç. Dr. Deniz Vuruşkan ve Dr. Öğretim Üyesi Memik Bünyamin Üzümcü danışmanlığında gerçekleştirilen etkinlik kapsamında; Cumhuriyetin 100. yılına ithafen sergi, çeşitli tematik defileler, sanat ve baskı atölyeleri, film gösterimleri, ayakkabı, çanta, takı tasarımı sergileri ve söyleşi düzenleniyor.

 

GAÜN Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, bu yıl birincisini düzenledikleri Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tasarım Haftası’nın, öğretim elemanlarının ve öğrencilerin büyük emeğini içerdiğini belirtti. Prof. Dr. Atalay, sanat ve tasarımın iç içe geçmiş ve birbirlerini sürekli etkileyen iki disiplin olduğunu vurgulayarak, Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Moda Tasarımı Bölümünün varlığından, birlikte çalışmaktan ve üretmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

 

Öğrencilerin dört yıllık kazanımlarını sergiledikleri etkinliğin önemine vurgu yapan GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Bozkurt, "Moda ve Tasarım Haftası çok önemli. Bundan sonra devamını diliyorum ve hep birlikte çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum." dedi. Prof. Dr. Bozkurt, Moda ve Tasarım Haftası’nın sektörün parlak zihinlerini ve en son trendleri bir araya getirerek, kültürel ve sanatsal bir şölen sunmayı amaçladığını belirtti.

 

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebru Çoruh ise konuşmasında emeği geçen tüm akademik ve idari personele, öğrencilere ve destek veren tüm paydaşlara teşekkür ederek, etkinliğin başarısının kolektif çalışmanın bir sonucu olduğunun altını çizdi.

 

GAÜN Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen 1. Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tasarım Haftası etkinlikleri 1 Haziran 2024 tarihine kadar devam edecek.


 

1. Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tasarım haftası başladı