Ak Parti Adıyaman Milletvekil Özhan: Besni Kentsel Dönüşümünün Proje Kapsamına Alındığını Belirtti

Ak Parti Adıyaman Milletvekil Özhan: Besni Kentsel Dönüşümünün Proje Kapsamına Alındığını Belirtti yeniyolgazetesi.com
Ali Şanlı

Ak Parti Adıyaman Milletvekil Özhan Besni Kentsel Dönüşümünün Proje kapsamına alındığını belirtti.


Ak Parti Adıyaman Milletvekil Özhan,'' Adıyaman ili Besni ilçesi kentsel tasarım proje alanında, mevcut kent kurgusuna uygun olarak, konut, ticaret ve kamu birimleri bir arada düşünülmüş, nitelikli meydanlar ve peyzaj alanları yaratılması hedeflenmiştir. Projenin en önemli özelliği kent sakinlerinin belleğinde yer eden izlerin takip edilmesidir.

Mimari ve sehircilik yaklaşımı olarak geleneksel-alışılagelmiş mahalle anlayışımızı, çağdaş yaşam standartlarında geliştirmek ve değerlendirmek üzere yola çıkılmıştır. Geleneksel mahalle-sehir parçacıklarında olduğu gibi meydan ve parklarla kurulan il- işkiler vasıtasıyla, konut ve ticaret fonksiyonlarına değer katan ve kentlinin yaşam kali- tesini artıran bir kurgu oluşturulmuştur.

Şehircilik yaklaşımındaki kurgunun bir devamı olarak mimaride de geleneksel izler- in hissedilmesi esas alınmıştır. Amaç, fonksiyonların en iyi şekilde düzenlenmesi, sürdürülebilir malzemelerden yapılması, en doğru teknolojilerin kullanılmış olmasının yanı sıra sanatsal olarak yapı ile duygular arasındaki ilişkiyi kurabilmektir.

Yüksek çevresel ve mimari değeri olan, nitelikli yaşam alanları yaratılarak, tutarlı bir sehirplanlama vizyonu hedeflenmiş, mekan ve mekânın tarihi değerine uygun olar- ak geliştirilen mimari estetik yaklaşım ile yöresel, kullanışlı, kullanıcının ihtiyaclarını karşılayan, kaliteli ve zamana karşı koyan sitili ile sürdürülebilir bir yaşam alanı olusturulmuştur.

Projede emeği geçen çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanımız sayın Mehmet Özhasekibeye Bakan yardımcımız sayın Vedat Gürgen beye Bakan yardımcımız Sayın Ahmet Aydın beye ve tüm emeği geçen paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.