Adıyaman Üniversitesi’nde “Veriye Dayalı Stratejik Yönetim ve Endüstri 4.0 Eğitimi” Konferansı Düzenlendi

 Adıyaman Üniversitesi’nde “Veriye Dayalı Stratejik Yönetim ve Endüstri 4.0 Eğitimi” Konferansı Düzenlendi yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Adıyaman Üniversitesi’nde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kurumsal Büyük Veri Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Adem Kalınlı’nın katılımıyla “Yükseköğretimde Veriye Dayalı Stratejik Yönetim Perspektifinde ADYÜ’ye Genel Bakış ve Endüstri 4.0 İçin Üniversite Eğitimi” başlıklı konferans düzenlendi.


Mustafa V. Koç Konferans Salonundaki etkinliğe; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Aydın, Prof. Dr. Özgür Özdemir, Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş, Adıyaman Üniversitesi akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Konuşmasında yükseköğretim kurumlarında veri yönetiminin önemi, stratejik eylem planı ve kurumsal gelişim gibi konulara değinen Prof. Dr. Adem Kalınlı, üniversitelerin ülkelerin kalkınmasına yapacağı katkının hayati öneme sahip olması nedeniyle yükseköğretimde kalite ve üretkenliğin iyileştirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Kalınlı, Türkiye’de yükseköğretim, bilim ve teknoloji politikaları konusunda önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.

“Üniversitelerin Veriye Dayalı Etkili Politika ve Stratejilerle Yönetilmesi Gerekiyor”

Yükseköğretim kurumlarının performansı ve üretkenliğinin her zamankinden daha fazla önem arz ettiğini vurgulayan Kalınlı, “Yükseköğretim kurumlarının, beklentileri karşılamak ve yüksek performans göstermek suretiyle uluslararası önde gelen üniversiteler arasında konumlanabilmesi için veriye dayalı etkili politika ve stratejiler ışığında yönetilmesi gerekmektedir.” dedi.

Kalınlı: “Yeni konsepte göre öğrencilerimizi hazırlamalıyız. Disiplinlerarası olmalıyız. Veriye dayalı stratejik yönetim anlayışını benimseyerek etkili bir performans yönetimi uygulamamız gerekiyor. Ardından stratejik bir şekilde yapılandırılmış süreçlerin ve dijitalleşmenin üst düzeye çıkarılması ve sıralamalar ve veri yönetimi konusunda uzmanlaşmış bir ekibin oluşturulması önem arz etmekte. Her alanda bilişim teknolojileri dersi vermemiz lazım. Üniversite olarak öğrencilere belli oranda esneklikler uygulamalıyız. Eğitimde yapay zekâ, finansal okuryazarlığı konuşuluyor. Konsept değişiyor. Bizim öğrenmeyi öğrenen gençler yetiştirmemiz lazım. Ayrıca mensuplara yönelik farkındalık faaliyetleri yürütülmesi ve yöneticilerin süreçlerle ilgili sorumluluk üstlenmesi bu sürece kayda değer katkılar sağlayacaktır. Bunların yanı sıra birim çalıştayları, birim karneleri ile araştırma verilerinin ve kurumsal varlıklara yönelik verilerin etkin bir şekilde yönetilmesi de sürecin sağlıklı işlemesini kolaylaştıracaktır.” şeklinde konuştu.

Konferans, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Konferans sonrası Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aydın tarafından Prof. Dr. Kalınlı'ya, üniversitemiz kampüs alanında adına dikilmiş fidanın sertifikası takdim edildi.