Milletvekili Alkayış: İstanbul, Ecdadımızın Bizlere Emanetidir!

Milletvekili Alkayış: İstanbul, Ecdadımızın Bizlere Emanetidir! yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa ALKAYIŞ, İstanbul’un fethinin yıldönümü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, barındırdığı tarihî, kültürel ve manevî değerlerle bu şehrin bir dünya kenti olduğunu ve atalarımızın bizlere bıraktığı bu mirası korumamız gerektiğini söyledi.


İstanbul’un fethinin yıldönümü münasebetiyle bir basın açıklaması yapan AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa ALKAYIŞ, İstanbul’un 29 Mayıs 1453 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedildiğini; bu büyük zaferin ve fethin komutanının Hadis-i Şerif ile haber verildiğini söyledi. İstanbul’un geçmişten günümüze nice kültür ve medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade eden ALKAYIŞ, bu şehrin gerek Türk tarihinde gerekse dünya tarihinde çok etkili bir yere sahip olduğunu ve tarihin akışını belirlediğini söyledi.
Alkayış, sözlerine şöyle devam etti: “Adına sayısız şiir, roman, şarkı ve hikâyenin yazıldığı; nice umutların ve hayallerin içerisinde yeşerdiği; taşının ve toprağının altın sayıldığı güzelim İstanbul, milletimizin bağrına işlenmiş bir sevdadır. İçerisinden denizin geçtiği İstanbul’da vapur ile seyahat eden öğrencilerine İstanbul’u bir kitap gibi okumalarını tavsiye eden İskender PALA Hocamız, İstanbul’un güzelliklerini, tarihi ve kültürel önemini ifade eder. Bilindiği gibi 1994 yılında Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın İstanbul’da Belediye Başkanı olarak seçilmesinin ardından İstanbul’un sorunları hızla çözülmeye ve vatandaşlarımızın refah seviyesi gözle görülür biçimde yükselmeye başlamıştır. Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması kararıyla milletimizin beklentilerini karşılayan Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak adına önemli bir adım atmıştır”.
Dünyanın merkezi olarak nitelendirilen İstanbul’a dair düşüncelerini açıklayan Milletvekili ALKAYIŞ, son olarak, İstanbul’un fethinin ve bizlere emanet edilen bu şehrin kıymetinin bilinmesi gerektiğini, ecdadımızı saygı ve minnetle andığını ve bütün vatandaşlarımıza selam ve muhabbetlerini sunduğunu söyledi.