ARNAVUTLUK’TAN KAHTA’YA ZİYARET

ARNAVUTLUK’TAN KAHTA’YA ZİYARET yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Erasmus+ KA171 personel hareketliliği kapsamında Agricultural University of Tirana’dan üniversitemize ders verme hareketliliğine gelen Doç. Dr. Valbona Hobdari, Dr. Esmeralda SHERKO ve Dr. Jonida BITIRKU, Adıyaman Üniversitesi Öğretim üyeleri Doç.Dr.Gökhan Büyük ve Dr.Ceren Ayşe Bayram ile beraber, Kahta Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret ederek, Kahta ilçesinde yapılan tarımsal üretim hakkında bigi alışverişi yapıldı. 


Daha sonra Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı rehberliğinde Türkiye’nin en büyük kapama ceviz bahçesi ZNT Tarım ziyaret edilerek Firma yetkilisi Tarık Kubilay tarafından bahçe  kurulumu, bakımı ve üretim aşamaları konusunda ceviz bahçesi gezilerek ziyaretçilere bilgi verildi.İlçemizin badem üretimi konusunda önder çiftçi olan Fehmi Turanlıya ait badem bahçesi ziyareti gerçekleştirildi. Yapılan badem bahçesi ziyaretinde ev sahibi Fehmi Turanlı tarafında badem yetiştiriciliği konusunda ziyaretçilere bilgi verildi.

Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, Arnavutluk’tan ilçemize ziyarette bulunan yetkililerle ortak projeler yürütülmesi konusunda mutabık kalındı. Yapılan ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz, dedi.