KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI ÖLEN ÇOCUK SONRASI YENİDEN GÜNDEMDE

KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI ÖLEN ÇOCUK SONRASI YENİDEN GÜNDEMDE yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Adıyaman’da kentsel dönüşüm alanında bulunan enkazda elektrik akımına kapılan Suriye uyruklu çocuk hayatını kaybederken, vatandaşlar olay sonrası alanın durumunu sorguluyor.


Adıyaman Belediyesi tarafından 2021 yılı Ağustos ayında Mara, Musalla, Ulucami ve Varlık mahallelerinde başlatılan ancak mülk sahiplerinin anlaşmaması nedeniyle uzayan kentsel dönüşüm projesi alanı, 6 Şubat depremleri sonrası enkaza dönerken herhangi bir çalışma yapılmaması ve ihmaller sonucunda Suriye uyruklu bir çocuk elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.
Adıyamanlı vatandaşlar uzun yıllardır 4 mahalleyi kapsayacak yapılmaya çalışılan kentsel dönüşümün tamamlanmamasının ve alanda atıl durumda bulunan enkazların kaldırılmamasının hem hayati hem de görüntü kirliliğine neden olduğunu dile getiriyor.
Yaşanan ihmal sonucu yetkililerin kentsel dönüşüm alanının farkına vardığını söyleyen vatandaşlar gerekli önlemlerin alınmasını beklediklerini ve olası projelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. 
Vatandaşlar 4 mahallede yapılması gereken kentsel dönüşümün bir mahallede dahi yapılmadığını şantiye alanına dönen kentte burada da bir çalışma yapılması ya da enkaz ve molozlara bir önlem alınması gerektiğini ve yaşanılacak bir ölümün önüne geçileceğini ayrıca kentin en eski mahallelerinin yaşanabilir hale getirilmesini istedi.
Vatandaşlar son olarak enkaz ve molozların büyük bir alanı kapsadığını bunun görüntü kirliliği ve çevre kirliliğine neden olduğunu sağlık açısından bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarabileceğini yetkililerin bu uyarıları dikkate alarak bir an önce çözüm odaklı çalışmalar ve projeleri hayata geçirmesi gerektiğini aktardı.