Milletvekili Alkayış: Ülkemizin Teminatı Olan Gençlerimize Güvenimiz Tamdır!

Milletvekili Alkayış: Ülkemizin Teminatı Olan Gençlerimize Güvenimiz Tamdır! yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yapan AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa ALKAYIŞ, ülkemizi ayakta tutan en büyük gücün gençlerimiz olduğunu ve onların varlığının hepimize moral ve güven verdiğini söyledi.


AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa ALKAYIŞ, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada gençlerimize sonuna kadar güvendiklerini, onların varlığının dosta güven düşmana korku saldığını, ülkemizin onlarla birlikte sağlam temeller üzerinde durduğunu söyledi. Türkçede kullandığımız “Genç” kelimesinin Farsça kökenli olup yine Farsçada “hazine” anlamına geldiğini ve gençliğin insan ve millet hayatında paha biçilmez bir evre olduğunu belirten Milletvekili ALKAYIŞ, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı gençlerimize armağan ederken sporu da önemle vurgulamış olduğunu söyledi. Gençlik ve spor kavramlarının birbirini tamamlayan unsurlar olduğunu söyleyen ALKAYIŞ, sağlıklı bir nesil yetiştirmenin yolunun spordan geçtiğini ifade etti. Sporun yanında milli ve manevi değerlerin de gençliğimiz için büyük önem taşıdığını dile getiren ALKAYIŞ, Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünü hatırlatarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın gençlerimiz ve ülkemiz için önemli bir kazanım olduğunu belirtti.
Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümetimiz olmak üzere herkesin ümidinin gençlerde olduğunu ve büyüklerinin izinden giden vefalı bir neslin yetiştiğini söyleyen Milletvekili ALKAYIŞ, gençlere ve gençliğe yatırım yapmayan hiçbir düşünce ve akımın başarılı olamayacağını ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimizin gençlerimize sağlamış oldukları yatırım ve projelerin daha şimdiden meyvelerini vermeye başladığını; çeşitli bilim dallarında görev yapan insanımızın kendi buluş ve gayretleriyle ülke ve dünya çapında tanınır bir duruma geldiğini; Türkiye Yüzyılı’na sağlam adımlarla girdiklerini belirten ALKAYIŞ, gençlerimizle gurur duyduklarını ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın ülkemize hayırlar getirmesini dilediğini söyledi.