"Adıyaman'da İşyeri Sahibi Kiracısını Çıkarmak İçin Haksız İddialara Başvuruyor"

yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Adıyaman’ın Gölbasi Caddesi’nde bulunan bir işyeri, sahibinin kararıyla "hasarlı" olduğu iddiasıyla pankartla işaretlendi. Ancak işyeri sahibinin iddialarına göre, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından binaya hasarsız rapor verilmiş ve işyeri sahibi, kiracısını çıkarmak için bahane arıyor.


İddialara göre, Adıyaman merkezde bulunan bir lokantanın olduğu binaya, depremde herhangi bir hasar olmamasına ve hasarsız rapor alınmasına rağmen işyeri sahibi, kiracısını çıkarmak için "hasarlı" olduğunu iddia eden bir pankart astı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Peri Hanımeli Sofrası'nın sahibi Nimet Peri, işyeri sahibinin kendilerini çıkarmak için bahane aradığını ve yasal yollara başvurmak yerine kendilerine mobbing uygulayarak çıkarmaya zorladığını söyledi. Peri, açıklamasında yaşadıkları süreci dile getirdi.

"Değerli Adıyamanlı hemşehrilerim, 2002 yılından bu yana Adıyaman Gastronomisi'ni en iyi şekilde siz Adıyamanlılara ve il dışından gelen misafirlerimize sunmaktayız. Ancak, 2024 itibariyle kira sözleşmemizin sona ermesiyle işyeri sahibi gerçek olmayan haberlerle binanın etrafına "hasarlıdır" afişleri asmıştır. Covid-19 salgını ve ardından yaşanan deprem nedeniyle yeni işyerimize geçemediğimizde bize mobbing uygulamaktadırlar. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüzden aldığımız belgeye göre bina hasarsızdır. Ev sahibinin yaptığı tamamen haksız ve hukuksuzdur, kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Kamuoyunun bu gerçekleri bilmesi açısından bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğdu. Hanımeli Sofrası, sizlere en iyi hizmeti sunmaya devam edecek ve varlığını sürdürecektir." dedi.