Başkan Akbaş: “Şehrimizin Nüfusu 100 Bine Düşmüş Halk Ekmek Gerekmez”

Başkan Akbaş: “Şehrimizin Nüfusu 100 Bine Düşmüş Halk Ekmek Gerekmez” yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Adıyaman Fırıncılar Odası Başkanı Abdulkadir Akbaş, Adıyaman’da açılacak olan halk ekmek fabrikasının nüfus azalması nedeniyle uygun olmadığını dile getiriyor.


Geçtiğimiz günlerde Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’da halk ekmek fabrikasının kurulacağını duyurmuştu. Adıyaman Fırıncılar Odası Başkanı Abdulkadir Akbaş, Adıyaman nüfusunun az olduğunu ve halk ekmek fabrikasının kurulmasının uygun olmadığını dile getirdi. 

“Şehrimizin Nüfusu 100 Bine Düşmüş Halk Ekmek Gerekmez”

    Halk ekmek fabrikasın Adıyaman’da açılması hakkında konuşan Fırıncılar Odası Başkanı Abdulkadir Akbaş, “Sayın Belediye Başkanımız halk ekmek fabrikasının açılması konusunda karar vermeden önce biz oda başkanlarıyla bir toplantı yaptı. Bizimde fikirlerimizi dinledi. Halk ekmek fabrikası Adıyaman’a ağır olur. Adıyaman ufak bir il. Fabrika açılırsa Adıyaman esnafı çok mağdur olur. Kendisi bize halk ekmeğini siz de kuracaksınız dedi. Yani Biz esnaflardan ekmek alıp orada götürüp ucuz satacaklardı. Bizden alış fiyatını orada satacaklardı. Anlaşmamız öyleydi. Sonra meclis kararı almışlar. Halk ekmek fabrikası yapacaklarmış” dedi. 

“Başkan'dan Bu Durumu Tekrar Gözden Geçirmesini Rica Ediyorum”

   Adıyaman’da esnaflık yapan fırıncıların bu durumu kabul etmediklerini dile getiren Başkan Abdulkadir Akbaş, “ Somun ekmek yapan fırınlar halk ekmek fabrikasının açılmasını pek hoş karşılamıyor. Şuan Adıyaman’da 35 tane somun ekmek fırını var. Pide yapan fırınları pek etkilemez ama somun yapan fırınları etkiler. Şehrimiz nüfusu 100 bine düşmüş. Halk ekmek gerekmez diye düşünüyorum. Burası büyük şehir değil. Şu durumda 1300 tane çalışan esnafımız var. Bu işte ekmek yiyenler var.  Esnaflarımız var. Yani bunları mağdur etmenin de bir anlamı yok. Depremden önce halk ekmek fabrikası kurulsaydı olabilirdi. Ama şuan deprem yaşamış bir şehiriz. Birçok iş yeri yıkıldığı için işsizlik sorunu hala var. Somun ekmek yapan fırınlarda çalışan onca insan evini geçindirmeye çalışıyor bu zor günlerde. Ben belediye başkanına izah ettim. Ama kendilerinin kararları, almış kararlarına da saygı duymak lazım. Ama Sayın Başkan'dan bu durumu tekrar gözden geçirmesini rica ediyorum” şeklinde konuştu.