Eğitim Koçu Ayşegül Şen LGS’ye Hazırlanan Öğrencilere Önerilerde Bulundu

Eğitim Koçu Ayşegül Şen LGS’ye Hazırlanan Öğrencilere Önerilerde Bulundu yeniyolgazetesi.com
Cahide Hayrunnisa Çiçek

Eğitim Koçu Ayşegül Şen Mercan TV’de yayınlanan Çetin Öztürk İle Pozitif Saat programında LGS’ye Hazırlanan Öğrencilere önerilerde bulundu.


Önerilerde bulunan Eğitim Koçu Ayşegül Şen,” Öğrenciler Yeni nesil soru çözme tarzına 5. Sınıftan başlatıyoruz. Normal olarak müfredatta da var zaten 6 sınıfta da artık Hani çözmeye başlıyorlar en önemlisi 7 sınıfta hazırlamaktır. 7 sınıfta tam temel konular verilir. LGS öğrencisinin 7 sınıfın en geç ikinci döneminde konularını tamamen böyle halletmeye çalışması lazım ama şunu istemiyoruz. Ben birçok Veli diyor ki işte yazın bütün 8 sınıf konularını bitirelim 8 sınıf 8 sınıfta öğrenilir Yani bunu çok Erkenden bitirmek çok bir fayda sağlamaz öğrencinin sıkılmasını sağlar bıkkın oluşturur. öğrenciyi çalıştırayım derken tamamen dersi bırakmasını sağlar O yüzden çok aşırı sıkmadan Müfredata uygun her şey zamanında öğrenilmeli. İyi bir liseye gitmeyince zaten çalışma düzeni yine bozulacaktır.

 

“ÖĞRENCİLER DERS ÇALIŞIRKEN DİKKAT BOZUKLUĞUNA DİKKAT ETMELİDİR”

 

Ders çalışırken dikkatim dağılıyorum diyen birçok öğrenci var. Aslında bu öğrenciye göre değişebilir. Bazı öğrenciler Çok hiperaktif olduğu için uzun süre masada oturamaz. Bunun çalışma sürelerini biraz azaltmamız gerekir İşte 25 dakika ders 10 dakika ara ondan sonra onu biraz da 30 dakikaya çıkarıp tekrardan yine 10 dakika aralarla biraz hani etüt saatini o şekilde arttırabiliriz. Hiperaktif öğrencileri zaten çok yerinde oturtamıyorum biz yani 20 dakikada bir yerinden hareket edenler oluyor öğrenciden öğrenciye değişebilir. Odaklanma sorunu Şu olabilir işte masa dağınıktır çalışamıyor Işık azdır uykusu geliyordur işte oturduğu koltuk rahat değildir sırtı falan ağrıyordur yeniden uykusu geliyordur yani küçük bir masada çok dağınık olmadan dik oturacak şekilde çalışabilmek lazım. Öğrenciye ders anlattığım esnada şey diyorum. Siz yumuşak sandalyede oturmayın Uykunuz gelir yani ahşap sandalyede siz oturun biz yumuşak sandalyede oturalım diyorum. Çok konforlu sandalye vermememiz gerekir. Dikkat çok dağılıyorsa ara verebilirler mola verebilirler ama tekrar Hani toparlamak adına Onun dışında ufak bir farklılıkla işte bulmaca çözebilirler biraz daha böyle zihinsel bulmacalar dediğimiz zeka bulmacaları çözebilirler tekrar odaklanabilir. Kişiden kişiye de İşbilir aslında hani öğrencinin kendisiyle görüşünce hangisinin niçin odaklanma sorunu var.” Şeklinde önerilerde bulundu.