Reklam
Reklam

Kahramanmaraş’ta İşitme Engellilere Destek Artarak Devam Ediyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, İşitme Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerle engelli bireylere yönelik desteklerini sürdürüyor. Görgel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda hayata geçirilen projelerle işitme engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Belediyenin sağladığı ışıklı kapı zili, işitme cihazı ve titreşimli bebek uyarı cihazı gibi desteklerle engelli vatandaşların günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorlukların azaltılması amaçlanıyor.

Yayınlanma Tarihi :
Kahramanmaraş’ta İşitme Engellilere Destek Artarak Devam Ediyor
Advert

Hafta boyunca düzenlenen etkinliklerde işitme engelli bireylerle buluşan Başkan Görgel, ilk ziyaretini Bahçelievler Kur’an Kursu’na gerçekleştirdi. Burada eğitim gören işitme engelli kursiyerlerle bir araya gelen Görgel, onların görüşlerini dinledi, taleplerini not aldı. Daha sonra şehirde yaşayan işitme engelli Köse ailesine konuk olan Başkan, aile üyeleriyle yakından ilgilenerek belediyenin sunabileceği destekler hakkında bilgi verdi.

Ziyaretlerin ardından bir değerlendirme yapan Başkan Fırat Görgel, engelli vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmenin öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı. “İşitme Engelliler Haftası vesilesiyle hemşehrilerimizle bir araya gelmek bizim için büyük mutluluk oldu. Onların enerjisi, bizlere daha fazla çalışma azmi veriyor. Hedefimiz, herkes için erişilebilir ve engelsiz bir şehir inşa etmek,” dedi.

Görgel ayrıca, belediyenin engellilere yönelik projelerini çeşitlendirerek sürdüreceklerini söyledi. “İşitme engelli bireyler için hayatı kolaylaştıracak çözümler geliştiriyoruz. Titreşimli uyarı sistemleri, işitme cihazı destekleri ve daha birçok uygulamayı hayata geçirdik. Bu yöndeki çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz,” ifadelerini kullandı.

İşitme engellilerin hayatı destekle kolaylaşıyor


Kaynak: Güldane Sönmez
Advert