Reklam
Reklam

Besni'de Yeni Eğitim Dönemi Başladı: 22 Bin Öğrenci Okuluna Kavuştu

2025-2026 eğitim yılı, Adıyaman’ın Besni ilçesinde düzenlenen törenle başladı.

Yayınlanma Tarihi :
Besni'de Yeni Eğitim Dönemi Başladı: 22 Bin Öğrenci Okuluna Kavuştu
Advert

İlçedeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde yaklaşık 22 bin öğrenci ders başı yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yılın eğitim teması “Yeşil Vatanı Koru, Ormanları Yaşat” olarak belirlendi. Besni’deki resmi açılış etkinliği, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda yapıldı.

Programa Besni Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan, Belediye Başkanı Reşit Alkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, belediye yetkilileri, kurum temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katılım sağladı.

Etkinlik, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, öğrencilere başarılı ve verimli bir yıl temennisinde bulundu.

Kaymakam Aslan ise, yeni öğretim yılının tüm öğrencilere ve öğretmenlere hayırlı olmasını dileyerek, ilk ders zilini çaldı ve eğitim dönemi resmen başlamış oldu.

Zil sonrası öğrenciler sınıflarına geçerek derse girdi. Törenin sonunda “Yeşil Vatan” teması çerçevesinde okul bahçesinde öğrenciler ve protokol üyeleri birlikte fidan dikti. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.


Kaynak: Haber Merkezi
Advert