Selda AVCI

Selda AVCI

İNSANLIĞIN SON KIRINTILARI!

 



İnsanların bir çoğu yaşadığı sıkıntılardan, hastalıklardan değil, umudunu kaybettiği zaman kaybederler ve ölürler.  

Hz. Yusuf'u düşünün sırf kıskandıkları için en sevdikleri değilmiydi onu karanlık kuyulara atıp,yapayalnız bırakan! Ona o kötülüğü yaparken, onu yaratanın, onun yanında olduğunu hesap edemediler. 

Hz. Yusuf'u yıllarca o karanlık kuyuda yaşatıp, ardından sabrının karşılığında onu Mısır'a sultan eden Allah ’ın gücü herşeye yeter. 

Evet, bu dünyada baktığımız zaman gücü gücü yeteni ezmeye, üzmeye, bitirmeye çabalıyor ama esas olanı unutuyor.  Güç dengesi çok değişkendir, yukarıda verdiğim örnek bunun en güzel örneğidir aslında! Yoktan var eden de,varlığından haberdar edende Allah’tır. 
İnanın bana bu hayatta kendinizden başka kimsenin size bir faydası yok!

Tırnağınız varsa başınızı kaşıyıp oturun, sağ gözünüzü kapatsanız, sol gözünüze bile faydanız olmuyorken, yaratandan başkasına umut bağlamak ta neyin nesi? Bizi yaratan elbet yolumuzu çizer. 

Ne istersek Allahın hazinesinden isteyeceğiz.  Orada istediğimiz herşey emin olun fazlası ile var. Kulundan bir şey istediğiniz zaman, karşılığında bir menfaat durumu oluşur. 

Oysa bizi yaratan bize sayısız nimetleri karşılıksız verendir. 
Hayatta en önemli şey bir gün herşeyin düzeleceğine, hakkın adaletinin tecelli edeceğine olan inancını, umudunu kaybetme yeter. Geri kalan herşey bomboş bir debeleniştir. 

Şunu unutmayın! Allah sadece sevdiği kullarına dert, sıkıntı verir. Onun duasını işitmek ister. Dünyanın en zengin yaşayan, Firavun, Karun, Nemrut gibi isimleri düşünün, bunların dünyevi hayatta, başları bile ağrımadı! Peki, ya sonları? Sonuna bakmak lazım...

Hayat sahnesinde rolü bitmeyen insan bir başkasının acısına gülerse, kınarsa, anlamadan dinlemeden yargılar, onu yaşamadan ölmez. Unutma, bu hayatta  ''Hikaye yanlış kişi tarafından anlatıldığında ... Her zaman kötü insan sen olursun ... 

Olayları tek taraflı dinlemek Her zaman ön yargıya sebep olur. Okta da vardır kusur, yaydan da, biri birine kötülük yaparken, öbürü kenarda bekleyip, aaa bak ne güzel bana kötülük yaptı eline sağlık demez. İlla ki, canı yanan insan, can yakar, bu iki iki daha dörttür. 

Kedileri düşünü siz onu severken size asla zarar vermez, kuyruğuna bir basmaya görün,hemen döner sizi tırmalar. Bu insanlarda da böyledir.  Sen birine hayatına mal olacak zararlar verirsen, onunda sana karşı sessiz durmasını beklemen kadar mantıksız bir davranış olamaz. 

Dünyevi hayata o kadar kendimizi kaptırıp, gitmişiz ki, ne kimsenin acısı umurumuzda, ne aldığı yara, ne de yapılan haksızlıklar. Sadece kendimizi düşünüp, kendimiz için yaşıyoruz.  Menfaatimize hizmet eden, dünyanın en ahlaksız insanı bile olsa onun yanında olmayı tercih ediyoruz.

Hak,Hukuk,adalet hak getire... Oysa şimdi sağır olduğunuz durumlar, belki bir gün sizide bulur belli mi olur? Bu şekilde hareket eden insan sayısı her geçen gün tükeniyor.  Herşeyi çabuk tükettiğimiz gibi insanlığın son kırıntılarını da tükettik gitti... Söylemek istediğim çok şey var ama şimdilik bu kadarı yeterli... Saygıyla 

Günün Sözü;

“Dik dur virgülü değilsin kimsenin.”




ARŞİV YAZILAR