Mahmut TEKİN

Mahmut TEKİN

ADIYAMAN ŞAMPİYON!..

 


ADIYAMAN ŞAMPİYON!..

(Bağımsız Kürsü) 

Şu memleketin haline bakın; Geçmişte yüzde 80-90 güven duyulan kurumlarımız, bugün yerlerde sürünüyor!

ORDU, güvenilir kurumlar arasında yüzde 19,7,DİYANET, yüzde 2, YARGI, yüzde 1,4, POLİTİKACILAR, yüzde 1,0 olurken en az güven duyulan kurum yüzde 0,9 ile BASIN! 

Devletin kurumlarına günden-güne güven azalınca da ortalık başta ekonomi olmak üzere, her konuda toz-duman. Neye elini atsan karmakarışık, çürümüşlük başını alıp giderken, ahlaki değerlerimiz günden-güne çöküyor, kültürümüz, kimliğimiz kayıp olup gidiyor!  

Ekonominin kötü idare edilmesiyle, suç örgütleri, mafya, çete, intihar olayları, uyuşturucu, adam öldürme, yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma, trafik magandalığı, kamplaşma ve kutuplaşma tehlikeli boyutlara geliyor! 

UMUT VAKFININ verilerine göre; korkunç bir silahlanma var. 4 milyon ruhsatlı silahın yanında, 36 milyon ruhsatsız silah olduğu belirtiliyor! 

404 Ceza Evi kapasitesi dolmuş, mahkumlar yatacak yer sıkıntısı çekiyor. Bir içerideki kadar suçlularda elini kolunu sallayıp aramızda dolaşıyor! 

Bakın, sırf trafikle ilgili bakanlığın bir haftalık denetimlerinde tablo ne kadar karamsar;

2 milyon 912 bin araç kontrolün de 550 bin sürücünün kurallara uymadığı tespit ediliyor!

20 bin 150 ehliyetsiz trafik canavarı aramızda dolaşıyor!

Tüm bunların yanında günden güne artan kadın cinayetleri, şiddet, vahşet, kin ve nefret insanlarımızı karamsar ve çaresizliğe yiterken bu toplum neden böyle oldu sorusunu da birlikte getiriyor! 

GELELİM ADIYAMAN'A; Bilindiği üzere ilimiz ADIYAMAN suç oranı en düşük kentler listesinin başında yer aldı. En düşük suç oranına sahip ADIYAMAN TÜRKİYE ŞAMPİYONU oldu! 

Düşünün ki, yalınız emniyete intikal eden aylık, bin 286, günlük 43 olaya karşılık ADIYAMAN TÜRKİYE'NİN güvenli, huzurlu, sakin atmosferi ve düşük suç oranıyla en huzurlu kenti!

Tüm bunlara karşılık, ADIYAMAN’DA yapılan bir aylık denetimler sonunda; 
İl genelinde, bir ay içerisinde bin 286 olay meydana geliyor, bin 152 tanesi aydınlatılıyor!(134 olay aydınlatılmayı bekliyor) 
35 adet tabanca, 22 adet tüfek ele geçirilmiş!
47’si hapis cezası olmak üzere, 239 aranan şahıs yakalanıyor! 
258 hırsızlık olayından 174’ü aydınlatılmış, 175 şüpheli yakalanmış! (84 olay karanlıkta, aydınlatılmamış)
Uyuşturucu ile ilgili bir ay içerisinde 195 olay meydana gelmiş, suçlular yakalanmış, çeşit uyuşturucu maddelerine el konulmuş!
Kişilere karşı işlenmiş suçlarda, yaralama, öldürme, tehdit, hakaret gibi 596 olaydan 562’si aydınlatılmış, 792 şüpheli yakalamış!

YİNEDE İYİ Kİ VARSIN ADIYAMAN,SENİ CANIGÖNÜLDEN SEVİYORUZ!




ARŞİV YAZILAR