DEVA Dengeleri Alt Üst Etti! Yeşil Sol Parti Adıyaman da Birinci Mi Oluyor?

DEVA Dengeleri Alt Üst Etti!                                     Yeşil Sol Parti Adıyaman da Birinci Mi Oluyor? yeniyolgazetesi.com

Adıyaman’da güçlü bir oy potansiyeline sahip olan Deva Partisi’nde Helün Fırat ve ardından 5 ilçe başkanından toplu istifası ile başlayan süreç dengeleri alt üst etti. Doğu bloğundaki blok oyların cumhurbaşkanlığında Kılıçdaroğlu’nu desteklese de vekillik yarışında Yeşil Sol Parti’ye kayması, CHP’nin başarısız bir seçime imza atması tehlikesini gündeme getirdi.


Nisan ayın ortalarında Adıyaman Deva Partisi’nin Kahta, Samsat, Sincik ve Gerger ilçeleri ile İnlice Beldesi Teşkilatlarının toplu olarak istifası sonrası oyların nereye kayacağı merak konusu oldu. 

14 Mayıs seçimlerine az bir süre kala yaşanan istifaların yarattığı deprem ile dengelerin değiştiği gündemde öne çıkan konu oldu. Deprem sonrası nüfusun büyük bölümünün kaydığı doğu bloğu olarak adlandırılan Kahta, Samsat, Sincik ve Gerger’de, blok oyların nereye kayacağına dair hesaplar yeniden yapılıyor.   
Doğu bloğunda Millet İttifakı güçlü isimlerle seçim yarışını yürütemezken, Deva’dan alacağı oyun önemi daha da öne çıkıyor. Ancak Deva’nın cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklese de, milletvekili seçiminde oyların HDP’ye kayabileceği gelen kulis bilgileri arasında yer alıyor. 
Oyların HDP’ye kayma ihtimali öne çıkarken, bu durumda en büyük zararı CHP’nin görmesi bekleniyor. Doğu bloğunda milletvekilliği seçiminde oyların HDP’ye kayma senaryosunun gerçek olması halinde Yeşil Sol Parti’nin 2 vekil çıkarma iddiasını güçlendireceği, CHP’nin ise elini zayıflatarak ancak bir vekil çıkartarak başarısız bir seçim geçirmesinin söz konusu olabileceği iddia ediliyor.