Adıyaman’da eğitim ordusu ile zil çaldı

Adıyaman’da eğitim ordusu ile zil çaldı yeniyolgazetesi.com

Adıyaman’da 6 Şubat’ta yaşanan depremler sonrası ara verilen eğitim öğretim, Koordinatör Vali Gökmen Çiçek ve İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı önderliğindeki eğitim ordusunun gayretli ve azimli çalışmaları ile okullar açıldı.


Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar alan olan 11 il içerisinde yıkımın en çok yaşandığı illerden olan Adıyaman’da hayatı normale döndürme çalışmaları devam ediyor.

Depremler sonrası ara verilen eğitim öğretim, Kahta, Gerger, Samsat, Simcik ve Çelikhan’da 24 Mart’ta başlarken Merkez, Gölbaşı ve Besni ilçelerinde ise bugün itibariyle Koordinatör Vali Gökmen Çiçek ve İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı önderliğindeki eğitim ordusunun gayretli ve azimli çalışmaları başladı.

Vali Çiçek ve Müdür Aşçı’nın liderliğinde Ankara’dan gelen görevli mühendis ekibi bugün açılan okulların eğitim öğretime yetişmesi için gece gündüz çalışarak büyük bir gayret ve çaba sarf etiller.

Çalışmalar kapsamında yaklaşık 2 bin personelin yoğun çabasıyla yerle bir olan Adıyaman merkezde 146 bina ve Gölbaşı’nda 20 bina olmak üzere toplamda 166 binanın tadilatı tamamlandı.

Bakanlık mühendislerinden Murat Yıldız ve ekiplerin büyük bir titizlik ve hızlı çalışması sonucu açılan okullar da bugün itibari ile ders başı yapıldı.  

Adıyaman’ın çok büyük bir deprem felaketi yaşadığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, “Şuan okullarımızın yüzde 90’ını onardık” diyerek söyledi. Haber Merkezi