MÜDÜR TUNCER: DEPREMDE 18 VATANDAŞI KURTARDIK

MÜDÜR TUNCER: DEPREMDE 18 VATANDAŞI KURTARDIK yeniyolgazetesi.com
Emre Demir

Adıyaman Orman İşletme Müdürü Murat Tuncer 6 Şubat depremlerinde yaşadıklarını ve kurumun çalışmalarına ilişkin; “Orman Arama Kurtarma Ekiplerimizin yani ORKUT ekiplerimizin yanlış hatırlamıyorsam 17 veya 18 kişiyi canlı olarak çıkardık” dedi.


Adıyaman Orman İşletme Müdürü Murat Tuncer 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde kurum olarak yaptıkları çalışmaları açıkladı.

Müdür Murat Tuncer, Depremden 1 saat sonra yapılan görüşmeler sonrasında Adıyaman’da bin 177 personel, 178 adet pikap, 60 yakın ekskavatör, kamyon, jsb iş makineleri ile harekete geçtiklerini söyledi.

Adıyaman Orman İşletme Müdürü Murat Tuncer açıklamasında; “Bilindiği gibi 11 ilimizi etkileyen 6 Şubat depreminden sonra Adıyaman ilimizdeki deprem dolayısıyla Orman Genel Müdürlüğü’müz bütün gücüyle, bütün araç, gereç ve personeliyle başta Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman olmak üzere depremin etkilediği illerimize, personel araç gereç gönderdi. Bizim Adıyaman ilimizi de depremin olduğu saat 04:17’den sonraki bir saat içerisinde kurumumuz birçok bölge müdürlüğünden planlama yaparak Adıyaman ilimize depremde öncelikle ORKUT ekiplerimiz var bizim, Orman Genel Müdürlüğü’müzün Orman Arama Kurtarma Ekiplerimiz buraya hızla vardılar. İlk önce kurumumuz AFAD’la irtibata geçerek depremde kurtarılması gereken binadan iş bölümü yaparak hemen işe koyulduk. Bu muhtelif sıra ve dönemlerde Orman Genel Müdürlüğü’müzün Adıyaman genelinde bin 177 personel, 178 adet pikap, bunun yanında 60’a yakın ekskavatör, kamyon, jsb, arazöz gibi iş makinaları gönderildi. Biz bu araç gerecimizle öncelikli olarak çadır dağıtımını üstlendik. Pikaplarımızı Adıyaman’ın bütün köylerine, mahallelerine, beldelerine kadar çadır dağıtımı, kumanya dağıtımını bunun yanında erzak, su dağıtımını, odun dağıtımını biliyorsunuz deprem anında kıştı. Çok soğuk bir hava vardı. Adıyaman mezarlığımızda bulunan defin işlemleri ile ilgili olarak 6 adet işi makinasını orada görevlendirdik. Bu iş makinalarımız ve personelimizle yine defin işlemlerinde yardımcı olduk. Toplam bu süreç yaklaşık olarak Ramazan Bayramı arefesine kadar devam etti” dedi.

17 Veya 18 Kişiyi Canlı Olarak Çıkardık

Orman İşletme Müdürü Tuncer, yaptıkları çalışmalar kapsamında 17-18 vatandaşı canlı olarak kurtardıklarını belirtti; “Orman Arama Kurtarma Ekiplerimizin yani ORKUT ekiplerimizin yanlış hatırlamıyorsam 17 veya 18 kişiyi canlı olarak çıkardık, Allah’a şükürler olsun. Bunun yanında iş makinalarımız ile birlikte köylerde ahırları yıkılan vatandaşlarımızın canlı olarak çıkarılmasında iş makinalarımızı da oralara yönlendirdi. Koordinatör valilerimiz ile birlikte bize verilen her türlü görevi yerine getirmeye çalıştık. Bize bu fırsatı veren başta Orman Genel Müdürlüğü’müz olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Allah ölenlere rahmet etsin, kalanlara sabırlar diliyorum. Kurum olarak bu 6 Şubat depreminin yıldönümünde insanlara Allah’ın bunu bir daha yaşatmamasını diliyorum.