Günah Keçisi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü mü?

Günah Keçisi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü mü? yeniyolgazetesi.com
Hacer Aslan

Dursun Çavuş Camii çevresinde meydana gelen yıkım sonrasında molozların yola taşması ile birlikte bir kaç gündür yolların kapalı olması ve kanalizasyon ve su isale hatlarının patlamasından dolayı oluşan arızalara müdahale edilememesinin sorumlusu Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü seçildi.


Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri molozlardan dolayı çalışmalarını gerçekleştirememesinden ötürü arızaların giderilmemesinden dolayı vatandaşlar yanlış bilgilendirilerek sorumlunu Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü olduğu söyleniyor fakat molozlardan dolayı çalışma gerçekleştirilemiyor. Adıyaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü molozların kaldırılma konusunda çalışmalarını ne zaman gerçekleştirecek?

 

Adıyaman Dursun Çavuş Camii çevresinde meydana gelen yıkım sonrasında yıkım yapan firmanın yıkımı gerçekleştirdikten sonra molazları yolun ortasında bırakarak çalışma sürecini başlatmaması Dursun Çavuş Camii çevresinde yolun kapanmasına ve kanalizasyon ve su isaliye hatlarının patlamasından dolayı oluşan arızalara müdahale edilememesine sebep oldu. Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri molozlardan dolayı çalışmalarını gerçekleştirememesinden ötürü arızaların giderilmemesinden dolayı vatandaşlar yanlış bilgilendirilerek sorumlunu Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü olduğu söyleniyor fakat molozlardan dolayı çalışma gerçekleştirilemiyor. Molozların kaldırılması noktasında Adıyaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yaşanan bu durumdan dolayı yetkili firmaya hiç bir işlemde bulunmadı ve molozların kaldırılması konusunda çalışma gerçekleştirmedi. Dursun Çavuş Camii çevresinde molazlardan dolayı kanalizasyon ve su isaliye hatlarının patlamasından dolayı oluşan arızalara müdehale edemeyen Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri molozların kaldırılmasını beklerken molozların kaldırılmasına dair hiç bir çalışma gerçekleşmemektedir.

Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, depremden önce ve sonrasında yaptığı titiz çalışmalarını sürdürüyor. Ancak Dursun Çavuş Camii çevresinde meydana gelen arızaların giderilmesi noktasında Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler çalışmalarını gerçekleştirmek isterken molozların kaldırılmamasından dolayı ekipler çalışmalarını gerçekleştiremiyor. 

Depremin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen Adıyaman merkezde yıkımların tamamlanmasıması ve yıkılan binaların molozlarının tamamen kaldırılması büyük tepkilere yol açıyor. Adıyaman Çevre ve şehircilik il müdürlüğü molozların kaldırılması konusunda çalışmalarını ne zaman gerçekleştireceği belirsizliğini korumakta molozların kaldırılmasından dolayı şehir merkezinden oluşan sorunların giderilmesi konusunda çözüme kavuşulmaması vatandaşlar tarafından tepkilere sebep oluyor.

Adıyaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yıkımı gerçekleştiren firmaya karşı herhangi bir sorumluluk yüklemedi ve Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü çalışmalarını gerçekleştirememektedir. Ancak, kamuoyunda yıkımı gerçekleştiren firmaya yönelik bir ceza veya soruşturma talebinin olmaması, eleştirilere yol açıyor.