Çağdaş Adıyamanlılar Derneği ve Çağdaş Adıyamanlılar Dayanışma Platformu ÇADAP Başkanı Aziz Levent Binzet yaşanan depremden dolayı açıklamada bulundu.
ÇADAP Başkanı Binzet,”06.02.2023 saat 04.17’de ülkemizin 11 ilinde hissedilen elim deprem bizleri derinden yaralamıştır.
Hayatlarını kaybeden canlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Depremin ilk anından itibaren koşulsuz bir şekilde, tamamen insani duygularla deprem bölgesine yardım götürmek için mücadele eden bütün yurttaşlarımıza, sivil toplum örgütlerine, kurum ve kuruluşlara en içten şükranlarımızı sunuyoruz. Toplumun bu yardımlaşma ruhu, geleceğe dair umutlarımıza su serpti.
Deprem sonrası kayıplarımızdan sonra geride kalanlar ve memleketimizin geleceği için fikir üretmek ve sorunlara çözüm önerileri geliştirmek bizler için tarihi bir sorumluluktur.
Deprem bölgelerinde ekonomiyi canlandırmaya yönelik adımlar atılmakta geç kalındığı takdirde bölgenin demografik yapısı tehdit altında olacaktır. Bununla beraber toplumda oluşacak sosyolojik deformasyonları gidermek, maalesef çok daha zorlaşacaktır.
Gün aklı selimi, duyguların önünde tutma günüdür!
Gün yaraları el birliğiyle sarma günüdür!
Deprem sonrası Adıyaman’ın ve çevre illerin hasar durumu malumunuz. STK Temsilcileri olarak yüzlerce mesaj alıyoruz. Yıkım ve kayıplardan sonra Adıyaman’da yaşamak için ufak da olsa bir umut ışığı istiyorlar.
“Memleketimiz çok güzel, hayallerimiz vardı o hayalleri tamamlamak istiyoruz.” diyorlar.
Bizler Adıyaman’dan uzağız ancak akraba, eş, dost ve hemşehrilerimizle birlikte bizim de ruhlarımız adeta enkaz altında kaldı.
Kıymetli basın mensupları, değerli dostlar;
Adıyaman’da insanımızı yaşatmak için tek ve en kestirme çözüm yolu EKONOMİ’ yi canlandırmaktan geçiyor.
Ekonomiyi canlandırmanın da öncelikli adımı;
#ADIYAMANA ANA SANAYİ Kurmak!
Oyak Renault, Tofaş, Robert Bosch, Toyota, Hyundai, Ford Otosan… Bu firmalar Ana Sanayi olarak tanımlanıyor. Marmara bölgesinde konuşlanmış bu firmaların birbirlerine olan mesafeleri 30 dk ile 2 saat arasında değişmektedir ve her birinde 6-7 bin kişi çalışıyor.
Yan sanayilerdeki çalışanlarla birlikte 60-70 bin çalışan anlamına geliyor. Her evde ortalama 4 kişi yaşarsa 280 bin insanımızın ekonomik problemi çözülmüş olacak.
Yan sanayiler, ana sanayilerin 150-200 km çevresine yerleşebilirler ve atılacak hamle sayesinde tüm bölge canlanacaktır.
Başta Bursa’mız olmak üzere, Adıyaman dışındaki sanayi kentlerinde yaşayan, yetişmiş bütün mühendis ve işgücümüz memlekete gitmek için can atıyor!
Sadece 1 ANA SANAYİ can suyu olup, Adıyaman’ımızın küllerinden yeniden doğması için çok önemli bir motivasyon kaynağı olacaktır.
Adıyamanın adeta bir açık hava müzesi olmasına rağmen bir türlü canlanmamış turizmi, ölü toprağı serpilmiş tütün, badem yetiştiriciliği ve tekstilde sadece fason üretim gerçekleştiren ucuz iş gücü var. Çevresindeki illere nazaran Adıyaman’ımızın öne çıkan belirli bir gelir kaynağı yoktur. Adıyamanlı STK’larımızla birlikte yaptığımız son çalışmadaki verilere göre, deprem sonrası başka kentlere yerleşen insanlarımızın %40’ı Adıyaman’a geri dönmeyeceğini belirtiyor.
İşte tam da bu sebeple, Adıyaman’a Ana Sanayi şart olmuştur! Otomotiv sektörünün yanısıra, TURİZM, GIDA, TEKSTİL, TARIM ve HAYVANCILIK gibi önemli sektörlerdeki ANA SANAYİ potansiyeline sahip kurum ve kuruluşların Adıyaman’a yatırım yapması teşvik edilmelidir.
Tüm yetkililerden bu konuda gerekli adımları atmaları için destek istiyoruz.
Bizler de taşın altına sadece ellerimizi değil bedenlerimizi koymak için hazır bekliyoruz!
Sahipsiz Adıyaman ölü Adıyaman olmasın!
#Şehrimize sahip çıkıyoruz. Adıyaman'a Ana Sanayi İstiyoruz.” Dedi. Haber Merkezi