Adıyaman’da Orta Hasarlı Binalar Yıkılacak mı?

Adıyaman’da Orta Hasarlı Binalar Yıkılacak mı? yeniyolgazetesi.com
Cahide Hayrunnisa Çiçek

6 Şubat’ta yaşanan afetten en çok etkilenen iller arasında yer alan Adıyaman’da orta hasarlı binaların ne zaman yıkılacak?


Depremden 9 ay geçmesine rağmen orta hasarlı binaların yıkılmaması vatandaşların tepkisine yol açtı. Yıkılmamış binaların hem can kaybı tehlikesi hem de psikolojik olarak bir rahatlama yaratacağını ayrıca olası can kayıplarının da bu vesile ile minimize edilebileceğini söyleyen vatandaşlar, yetkililerden bu anlamda hızlı kararlar ile kenti normale dönüşüne katkı sağlamalarını istedi.Deprem sonrası toparlanmaya yaralarını sarmaya çalışan Adıyaman halkı orta hasarlı binaların ne zaman yıkılacağını veya gerçekten yıkılacak mı sorularının cevabını arıyor. Yaşanacak deprem veya yıkımda can kaybı tehlikesinin kentte olumsuz hava yaratabileceğini dile getiriyor. Kentte farklı noktalarda bulunan orta hasarlı binaların neden yıkılmadığı akıllarda soru işareti oluşturdu. Adıyaman’da ağır hasarlı binaların yıkımının tamamlanmadı ve molozların kaldırma işleminin ağır ilerlediği Adıyaman’da orta hasarlı binalar ne zaman yıkılacak?

Kış ayının gelmesi ile birlikte yıkımların daha da yavaşlayacağını düşünen vatandaşlar bu durumun tehlikeye dönüşeceğini aktararak yetkiliklerden hızlandırılmasını talep ettiler.
Vatandaşlar ayrıca yıkılan binalardan arta kalan enkazların da büyük bir sorun olduğunu yetkililerin buraları yeniden kullanıma açılmasını istediklerini bununda görüntü kirliliğini ortadan kaldırarak hem trafik hem de ticari anlamda kente katkı sağlayacağını aktardı.

Şehir Merkezinde yıkılan binaların %70’inin enkazı yerde kaldı ve kimse kaldırmak için bir çalışmada bulunmadı. Adıyaman’da yıkım ekiplerinin yerinde ayıklama yaparak yıkılan binanın demirini alarak molozu orda bırakması tehlikeye ve çevre kirliliğine neden oldu. Moloz yığınlarının oluşturduğu toz bulutu hava kirliliğine sebep oluyor.

Adıyaman’da ağır hasarlı binaların yıkımının tamamlanmaması ve molozların kaldırma işleminin ağır ilerlediği Adıyaman’da orta hasarlı binaların yıkımı gerçekleşecek mi?