VATANDAŞLAR KAVGADA POLİSİN ŞİDDETİNİN ARAŞTIRILMASINI İSTİYOR

VATANDAŞLAR KAVGADA POLİSİN ŞİDDETİNİN ARAŞTIRILMASINI İSTİYOR yeniyolgazetesi.com

Adıyaman’da geçtiğimiz hafta sonu yaşanan polis ile vatandaşlar arasındaki gerginlik sonrası sular durulmazken, vatandaşlara orantısız şiddet uygulayan polislerin durumu merak ediliyor.


Adıyaman’a geldiği günden bu yana kentte her açıdan gelişime katkı sağlayan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman denince akla ilk gelen slogan olan ‘Huzur ve Barış Şehri’ devam etmesi için büyük bir çaba harcıyor. Kentte oluşabilecek sisli havanın dağılması adına her türlü çalışmayı ve devletin şefkatli elini uzatan Vali Çuhadar, her kesimin sorunlarının çözümünü istiyor. Adıyaman Valisi’nden önce gelmiş olsa da Adıyaman İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, geldiği hafta aldığı kararlar ile kent merkezine ciddi bir dokunuşta bulunarak çözüm sağlarken, Türkiye genelinden ilk 3’e girmeyi başardı. Gelinen noktada Adıyaman’ın geçtiğimiz yıllarda ki olumsuz imajı olumlu bir yöne evrildi. Tüm bunların yanında tansiyon artmasın diye çabalayan Emniyet Müdürü Ergüder, yaşanan kavgada olay yerine gelerek tarafları yatıştırarak, kentin hassas ve korunması gereken çizgisi olan ‘Huzur ve Barış Şehri’ mottosuna katkı sağladı.

Olay sonrası vatandaşlara orantısız güç uygulayan ve toplumda kötü bir imaj oluşturabilecek, polislerin yaptıklarının doğruluğu tartışılıyor. Halk olay sonrası orantısız güç uygulayan polisler ile ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığını merak ederken, yaşananlar sonrası en azından yaşananlara ilişkin bir açıklama beklediklerini dile getiriyor. Vatandaşlar olaylar sonrası şiddet uygulayan polislere ilişkin yasal bir sürecin başlatılıp başlatılmadığını öğrenmeyi istediklerini dile getiriyor. Yaşanan olaylar sonra Adıyaman’da oluşabilecek olumsuz havanın olay ile ilgili yapılacak ve akılda kalan soruları ortadan kaldıracak bir açıklama halk tarafından yetkililerden bekleniyor.

Haber:S.Sinan ALKAYIŞ