Mehmet Emre Yolsuzluklarını Deprem İle Kapatmaya mı Çalışıyor?

Mehmet Emre Yolsuzluklarını Deprem İle Kapatmaya mı Çalışıyor? yeniyolgazetesi.com
Emre Demir

Yolsuzluk iddiaları ile gündemden düşmeyen Besni Belediye Başkanı Mehmet Emre yaptığı yolsuzlukları deprem ile kapatmaya çalışıyor.


Geçtiğimiz günlerde Mehmet Emre’nin yağıtığı basın açıklamasında Gazetemizin yaptığı usulsüzlük haberlerini göz ardı etmesi Mehmet Emre’nin yaptığı usulsüzlükler Deprem ile kapatmaya mı çalışıyor sorularını akıllara getiriyor.
Geçtiğimiz günlerde depremin ardından yardım malzemelerinin depolandığı alan olan Tekstil Kent’in ağır hasarlı olduğu iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Tekstil Kent ağır hasarlıysa vatandaşların canı hiçe sayılmış. Depolama alanı olarak kullanılan bina da deprem sonrası yardım malzemelerinin dağıtımı için onlarca insan görev yaptı. 

Tekstil Kent iddiası dışında gazetemizde haberi yapılan diğer usulsüzlük iddialarına her hangi bir açıklama yapılmadı.

Deprem Döneminde Sincan Belediyesi depremzede hayvan sahiplerine dağıtılmak üzere gönderilen yemler, para karşılığı satıldı. Besni’deki depremzede hayvan sahipleri savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Yine iddialara göre depremde Besni Belediyesi’ne gönderilen jeneratörler bir anda ortadan kayboldu.
Jeneratörlerin nerede kullanıldığı noktasında belediyeden açıklama gelmedi. 

Yaklaşık 3 Yıl önce bitirilmesi gereken Diyaliz Merkezi yine yolsuzluk iddiaları ile gündeme geldi ve halen bitirilemedi. Hastalara şifa dağıtması gereken bina amacına uygun yapılmadığı için şu anda geçici olarak Adliye Binası olarak kullanılmaya başlandı. Yapıldığı dönemde belediye başkanının akrabası ve projenin mühendisi Süleyman Özbay isimli şahıs kendi şahsi hesabından paranın iç edildiği iddilarına açıklama yapılmadı.

2021 Yılında Adıyaman Valiliğinde yapılan protokolün ardından 6 ayda yapılacağı açıklanan bina uzun süre yapılmadı. Konu Basın organlarına yansıyınca inşaat hızlandırıldı. Belediye bütçesinden ikinci kez masraf edilerek yapılan bina istenilen nitelikleri taşımadığı için diyaliz merkezi olarak kullanılamadı ve geçici olarak adliye binası olarak kullanılıyor. Buranın amacına uygun yapılabilmesi için 3. Kez ödenek çıkartılması gerekiyor? Bu iddialar Mehmet Emre’den her hangi bir açıklama yapılmadı.

Geçtiğimiz günlerde ısrarla suyumuz temiz diyerek yaklaşık 7 Bin Kişin hastanelere akın etmesine neden olan Sayın Başkan, yayınlanan raporlara rağmen halkı aldatmış ve suyun temiz olduğunda diretmişti. Sırf egolara ve hata yapmadım demek için çoluk çocuk demeden insan hayatıyla oynayacak kadar gözünü karartmış bir insanın Besni’yi nasıl bitirdiğini perde perde izlemekteyiz.

15 temmuz mahallesi’nde 180 dönüm arsa noktasında yaşananları kamuoyu ile paylaşacak mısınız? Sorumuza Mehmet Emre’den her hangi bir açıklama gelmedi. 

Yolsuzluk iddiaları ile gündeme düşen Besni Belediye Başkanı Mehmet Emre yaptığı yolsuzlukları deprem ile kapatabileccek mi?