NTV DEPREMDE ZARAR GÖREN YEREL BASINI UNUTMADI: ZORLUKLARA RAĞMEN MERCAN TV YAYININI SÜRDÜRÜYOR

NTV DEPREMDE ZARAR GÖREN YEREL BASINI UNUTMADI: ZORLUKLARA RAĞMEN MERCAN TV YAYININI SÜRDÜRÜYOR yeniyolgazetesi.com
Haber:Emre Demir

Kahramanmaraş merkezli depremlerde merkezi kullanılamayacak hale gelen Mercan Tv, ulusal haber kanalı NTV tarafından ekranlara taşındı.


6 Şubat’ta meydana gelen depremler dolayısıyla on binlerce vatandaş yaşamını yitirirken, yaşananları dünyaya ve Türkiye’ye duyuracak yerel basında depremden en çok etkilenen sektörler arasında yer aldı.
Adıyaman’da depremde 22 basın çalışanı hayatını kaybederken, yerel basın organları da depremden büyük zarar gördü.
NTV ekibi Adıyaman’da merkezi sular altında kalan ve cihazları kullanılamaz hale gelen şehrin ilk televizyonu Mercan TV’yi ekranlarına taşıdı. 
Depremden 15 gün sonra tüm imkansızlıklara rağmen yayınını sürdüren Mercan TV stüdyolarını ve yayını Kameraman Timuçin İlbaylı ve Gökhan Gerçek’in sunumu ile ulusal basını duyurdu.
Canlı yayında reji, haber merkezi ve stüdyoyu ekranlarına taşıyan NTV haberinde zor şartlar altında yayının yapıldığına dikkat çekti.
6 aydan uzun bir süredir çadır ve konteynerde yayın yapan Mercan Tv’nin yaşadığı zorlukları ise Mercan Tv Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Aslan anlattı.
Mercan TV programcıları Nazan Taştan Yapıcı, Baykan Sarıkaya ve Yılmaz Çoban, deprem anından bugüne yaşananları ve süreç içerisinde yaşadıkları zorlukları aktarırken, ayrıca yaşanan felaketin duyurulması adına ilk andan itibaren büyük gayret sarf ettiklerini dile getirdi.