ZİRAAT ODASINDAN VE MUHTARLARDAN TÜTÜN FİYATLARINA TEPKİ

ZİRAAT ODASINDAN VE MUHTARLARDAN TÜTÜN FİYATLARINA TEPKİ yeniyolgazetesi.com
HABER MERKEZİ

Adıyaman’da üretimi yapılan Wirginia ve Ege tipi tütünlerin alımlarının yapılmasına günler kala fiyatlar Ziraat Odasında muhtarların ve tütün firmalarının katılımıyla değerlendirildi.


Adıyaman Ziraat Odasında yapılan toplantıya Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan , Kahta Ziraat Odası Başkanı F.Rüştü Zorlu Turanlı  Köy Muhtarları Derneği Başkanı Hüseyin Göçer ,Bir çok Köy Muhtarı ve İlimizdeki tütün alımı yapan firmaların temsilcileri katıldı.Toplantıda tütün alımları ve fiyatlardaki sorunlar görüşüldü.

Tütün alımları ve fiyatlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan ,tütün fiyatları ile ilgili üreticilerimizden ve muhtarlarımızdan yoğun şikayetler alıyoruz .özellikle Wirginia tipi tütündeki fiyatlar endişe verici fiyatların düşük tutulması tütün üretimini baltalayacaktır. Bunun yanı sıra yüz yıllardır üretimini yaptığımız tütünden  çiftçilerimizivazgeçirecektir. Fiyat konusunda tütün firmalarını uyarıyoruz yapılan sözleşmelere uyularak ve girdi maliyetlerini göz önünde bulundurarak fiyatları açıklamalıdırlar.

Başkan Yaşar Özkan ,Ege Menşei tütünlerdeki fiyatlar ege bölgesiyle aramızdaki farkın en asgariye düşürülmesi bölgemiz tütüncülüğünü arttıracaktır, aksi halde mevcut üretimin altına düşürecektir dedi.