Helûn Fırat: İnsanı Ve Çevreyi Odağa Alan Yaklaşımı Benimsiyoruz

Helûn Fırat: İnsanı Ve Çevreyi Odağa Alan Yaklaşımı Benimsiyoruz yeniyolgazetesi.com

DEVA Partisi Kültür, Sanat ve Turizm Politikaları Başkanı Helûn Fırat, partisinin 20. Eylem planı olan turizm eylem planını açıkladı.


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımı ile yapılan programa, partililer katılırken partinin yirminci eylem planını turizm alanında açıklandı.

 “Turizmde Dönüşüm” başlığını taşıyan eylem planı “sorumlu, sürdürülebilir, sezonsuz” mottosuyla duyuruldu. Eylem planının ayrıntılarını DEVA Partisi Kültür, Sanat ve Turizm Politikaları Başkanı Helûn Fırat anlattı.

Eylem planının ayrıntılarını DEVA Partisi Kültür, Sanat ve Turizm Politikaları Başkanı Helûn Fırat paylaştı.

Türkiye’nin dünyanın en büyük açıkhava müzesi olduğunu savunan Fırat, “Her dinden, dilden, kültürden ve coğrafyadan insanların, kendilerini eşit, özgür ve güvenli hissedebileceği; insanı ve çevreyi odağa alan bir turizm yaklaşımını benimsiyoruz” dedi.

 ‘Somut olmayan kültürel varlıkların STK çatısı altında örgütlenmelerini destekleyeceğiz’

“Turizm sektöründe çok ciddi kültürel değerlerimizin bazen eğlence statüsüne dönüştürüldüğünü görebiliyoruz. Semah gösterilerini bazen uygun olmayan etkinliklerde bulabiliyoruz. Somut olmayan kültürel varlıkları; aşıklar, dengbejler, halk oyunları, hikâye anlatımları, görsel sanatlar gibi alanları değişip bozulmadan kullanılabilmeleri için STK çatısı altında örgütlenmelerini destekleyeceğiz. Tanıtım ve festivallerine ayrıca destekler sunacağız.”

 ‘Yanmış orman arazileri rant kapısı olmayacak’

“Orman yangınıyla karşılaştığımızda aklımıza ilk gelen şey ‘Acaba hangi oteli inşa edecekler?’ oluyor. DEVA iktidarında böyle bir durum ve algı tamamıyla ortadan kalkacak. Orman yangınlarında zarar görmüş arazileri imara açmak; bu tür suçları teşvik etmek anlamına geliyor. Bu tür arazilerin öncelikle eski haline dönüşmesi gerekir. Kanundaki boşlukları ortadan kaldırarak yanmış orman arazilerini rant kapısı olmaktan çıkaracağız.”

 Fırat, ayrıca kıyıların halk tarafından serbestçe kullanılabileceğini söyledi.Haber:Sevim ASLAN