Başkan Asnuk: TYP'lilere Dokunmayınız!

Başkan Asnuk: TYP'lilere Dokunmayınız! yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Adıyaman’da Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışan işçiler için açıklama yapan Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Haşim Asnuk, TYP’lilere Dokunmayınız! çağrısında bulundu.


Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Haşim Asnuk ,'' Asrın felaketini yaşamış , enkaz kaldırma işlemlerinin daha bitirilmediği, nufusun neredeyse yarısının konteynır kentlerde yaşadığı şehrimizde  bugünlerde yükselen TYP li kardeşlerimizin  feryatlarına kulak tıkamamız mümkün değil.
 Depremden hemen sonra toplumu ayağa kaldırmak,  geride kalanlara destek olmak adına yapılan bu program başlarda belki  ciddi bir planlama  yapılmadan, mağduriyetler  göz önüne alınmadan bazen özensizce de yapılmış olsa da doğru bir adımdı.
 Evini iş yerini, sevdiklerini kaybetmiş insanları burada tutmak ve yeniden toparlamak adına gerekliydi.

Depremin üzerinden bu kadar zaman geçmesine rağmen toparlanma adına önemli çalışmalar yapılsa da bir normalleşmeden bahsetmek henüz mümkün değil.

Devletin resmi rakamlarına göre teslim edilmiş Sekiz bin civarı konuttan bahsedilse de bu konutlarda kalan ailelerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bazılarının alt yapıları bitmemiş bazıları daha inşaat sürecinde. Seçim sürecinde propaganda amaçlı teslim edilmiş gibi gösterilen konutlar.

İş yerlerini, sermayelerini,  her şeylerini  kaybetmişlere yönelik de bir iyileşme de yok. Birkaç konteynır çarşıda sınırlı sayıdaki iş yerleri ancak pansuman tedavisi vazifesi görür.
Kaldı ki çarşının tamamına yakını rezerv alan ilan edilmiş yakında inşaat alanına dönüşecekken hangi normalleşmenin üzerine 
bu TYP lilerin işine son veriliyor, buna akıl erdirmek mümkün değil.
 TYP'liler alınırken ortaya çıkan ihtiyaçlardan hangisi giderildi de bunların iş akitleri feshediliyor. 
İnsanlar evlerine mi geçtiler, iş yerleri mi yapıldı, vefat eden bir uzvunu yitirenlerin ailelerine yönelik bir iyileştirme mi yapıldı?

Tasarruf tedbirleri en alt gelir grubundan başlanmaz, fakirin sofrasındaki zeytine göz dikilmez, tasarruf tepede başlar, gösterişle itibarın korunmaya çalışıldığı protokollerde başlar.


Eğer gerçekten ihtiyaç fazlası typ li varsa bunun yolu toptan süresi bitenin işine son vermek değil,  bunca zaman devletin bünyesinde çalışan bu insanların ekonomik durumları, yaşam koşulları göz önünde bulundurularak kısmi bir azaltmaya gidilebilir ve bunlar da mümkünse typ dışında şantiye alanına dönmüş Adıyaman'ımızda yetenekleri ve becerilerine göre başka alanlarda istihdam edilmelidir.

Depremde eşini, işini, sağlığını kaybetmiş insanların durumu toptancı bir kafayla yok sayılamaz.

Depremin üzerinden  yaklaşık 16 ay geçti. Değişen tek şey geçen zamanın acılamızın üzerine örttüğü küllerdir.

Yapmayın Efendiler, TYP'liler üzerinden yapacağınız  tasarruf büyüklerin dişlerinin kovuğunu doldurmaz. TYP'lilere Dokunmayınız! ''