CHP Adıyaman İl Başkanı: Esnafa Destek Artmalı

CHP Adıyaman İl Başkanı: Esnafa Destek Artmalı yeniyolgazetesi.com
Ali Şanlı

CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, Adıyaman’daki esnafın zor durumunu detaylı bir şekilde açıkladı.


CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, son zamanlarda Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri üzerinden alınan kredilere yapılan faiz artışının esnafı olumsuz etkilediğini belirtti. Bu durumun sadece Adıyaman'da değil, ülke genelindeki esnafı da etkilediğine dikkat çeken Doğan, esnafın ekonomik çöküşüyle birlikte ülke ekonomisinin de tehlikeye girebileceğine işaret etti.
Doğan, hükümetin esnafa yönelik desteklerinin artırılması gerektiğini savundu. Faiz artışı kararının esnaf ve sanatkarları zor durumda bıraktığını vurgulayan Doğan, ekonomik koşulların daha da zorlaşmaması için acil önlemler alınması çağrısında bulundu. Ayrıca, esnafın işlerini sürdürebilmesi ve iş yerlerinin kapanmaması için verilen kredilerin faizlerinin makul seviyelerde tutulması gerektiğini vurguladı.
Doğan, çiftçi ve esnafa yönelik daha fazla destek sağlanması gerektiğini belirterek, alınan faiz artışı kararının derhal gözden geçirilmesi ve esnafın üzerindeki yükün hafifletilmesi gerektiğini ifade etti. Bu zorlu ekonomik koşullarda, Adıyaman esnafının da desteklenmesi ve ekonomik olarak güçlendirilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.