SERTEL: TÜRKSAT DENETİMLERİNE DAHİ GELMİYOR





Tarih: 3 Ocak 2023 Salı 08:34



CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel; Anadolu’daki televizyonların uydu kiralarını dolar bazında toplarken, televizyonlar uydu kiralarını ödemekte zorlanırken, siz durmaksızın zam yapıyorsunuz yönetim kurulu üyeliklerinin maaşlarına.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, TÜRKSAT Yönetim Kurulu ücretlerine ilişkin açıklama yaptı.

Milletvekili Sertel TÜRKSAT Yönetim Kurulu'nda ücretler 21 bin TL'den 28 bin TL’ye çıktığını söyledi.

Sertel, TÜRKSAT Yönetim Kurulu'nda ücretler 21 bin TL'den 28 bin TL’ye çıktığını belirtirken TÜRKSAT’ta çift maaş ile çalışan yöneticilerin isimlerini sıraladı; “TÜRKSAT Yönetim Kurulu Üyelerinin hakkı huzur ücreti aylık 21 bin liradan 28 bin liraya yükseldi. Öylesi ki 8 kişilik Yönetim Kurulu’nda iki maaş alan bütün üst düzey bürokratlar TÜRKSAT’ta birikti. Maaşlarının yanı sıra her ay TÜRKSAT’tan düzenli olarak 28 bin lira para alıyorlar. 2021’de ödenen miktarı söyleyeyim; 2 milyon 716 bin lira yönetim kurulu üyelerine ödendi. 2020’de 2 milyon 31 bin lira bu yönetim kurulu üyeleri içerisinde Dijital Dönüşüm Başkanı Ali Taha Koç var çift maaşlı. Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci var çift maaşlı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın var çift maaşlı. Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Kemal Yüksek çift maaşlı. Bilgi İşlem Dairesi Başkanı İbrahim Kolcu var çift maaşlı. Strateji ve Geliştirme Daire Başkanı Yunus Emre Ayözen çift maaşlı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Genel Müdür Yalçın Eyigün var çift maaşlı. Yalnızca 2 maaş almayan TRT Genel Müdürü İbrahim Eren var.”

KİT Komisyonu üyesi Sertel Sertel, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın’ın bütçe görüşmelerine TÜRKSAT yönetim Kurulu üyesi olmasına rağmen katılmadığını vurgularken, uydu kiralarını zorla ödediğini ancak yönetim kurulu üyeliklerinin sürekli zamlandığını belirtti; “Bu İbrahim Kalın, TÜRKSAT’ın bırakın yönetim kurulu üyeliğini yapıp, oraya görev görmeye gelmesini biz KİT Komisyonu’nda TÜRKSAT’ı denetlerken o toplantılara dahi gelmiyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın yönetim kurulu üyeliğine vakit ayıracak biri değil. Bırakın yönetim kurulu toplantılarına girmesini KİT Komisyonu’nda biz TÜRKSAT’ı denetlerken beyefendi lütfedip oraya bile gelmedi. Her ay 28 bin lirayı alacaksınız, cebinize koyacaksınız ve TÜRKSAT’a hiçbir katkınız olmayacak. Ben TÜRKSAT’a şuradan sesleniyorum; siz Anadolu’daki televizyonların uydu kiralarını dolar bazında toplarken, televizyonlar gerçekten sizin uydu kiralarını ödemekte zorlanırken, siz durmaksızın zam yapıyorsunuz yönetim kurulu üyeliklerinin maaşlarına ve inanılmaz paralar ödüyorsunuz. TÜRKSAT yetkilileri kendilerini bu konuda kendilerini bir kez daha sorgulamalı ve kuruma yararlı olan bürokratların yönetim kurulu üyeliklerine gelmesini talep etmelidir.”Haber:S.Sinan ALKAYIŞ


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

yeniyolgazetesi.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.