Üniversite kayıt tarihlerini unutmayın!
YKS sonuçları ile birlikte her üniversite kendi kayıt takvimi açıklar. Online kayıt ya da okulda kayıt işlemlerini mutlaka zamanında yapılması gerekir. Duyurular için kazandığınız üniversite ve fakültenin Web sayfasını takip edebilirsiniz.
Barınma
İlk defa ailenizden ayrılacak ve yeni bir şehirde öğrenim görecekseniz ilk tercihinizi yurtlardan yana yapabilirsiniz. Böylelikle sosyal bir çevre edinebilir, anlaşabileceğiniz bir ev arkadaşı bulmak konusunda zaman kazanabilirsiniz.
Burs Olanakları
Ülkemizde birçok burs olanağı olduğunu, bunlardan sizin için en uygun olan burs türünü belirleyip, başvuru yapabileceğinizi bilmelisiniz. Örneğin; Akademik Başarı Bursları, öğrenim süresi boyunca her eğitim ve öğretim yılının sonunda akademik başarı durumlarına göre normal öğrenim süresi içerisinde verilen burslardır. Bununla birlikte; ÖSYM Bursları, Tercih Bursları, Kardeş Bursu, Kurum Bursu, Engelli Öğrenci Bursu olmak üzere öğrencilere sunulan birçok burs olanağı mevcuttur.
Üniversite ve Yerleşke Hayatı
Üniversite ve yerleşke olanaklarından olabildiğince faydalanmaya çalışın. Spor salonları, Kariyer Danışma Merkezleri, Ruh Sağlığı Hizmetleri, sosyal kulüpler hakkında bilgi edinin. Bu kaynakların çoğunun size ücretsiz sunulduğunu bilmelisiniz.
Üniversite öğrenci kulüpleriyle ilgili bilgi alın.
Doğa sporları, dijital dönüşüm, fotoğrafçılık, gastronomi, müzik, sinema, psikoloji ve yaşam, Erasmus kulübü gibi birçok kulüp sosyalleşmenize, yeni bir yaşam süreceğiniz kente uyum sağlamanıza yardımcı olacaktır.
Yurt Dışına Gidecek Öğrenciler
Yurt dışında okuyacak öğrenciler seçtikleri üniversitenin YÖK tarafından tanınıp, tanınmadığını ve denkliğin olup olmadığını araştırmalıdır. Bazen popüler bir Avrupa kentinde yer alan ve çoğu kişinin sorgulamadan kabul ettiği bir vakıf üniversitesi ülkemiz tarafından tanınmıyor veya denkliği sağlanmıyor olabilir. YÖK Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı ile iletişime geçebilir, denklik@yok.gov.tr eposta adresine durumunuzu bildiren eposta gönderebilirsiniz.
Toplu Taşıma Araçları
Üniversite okuyacağınız şehrin toplu taşıma hizmetleri ile ilgili uygulamalarını telefonunuza indirin. İndirimli öğrenci kartlarınızı bir an önce edinin.
Üniversite Hayatı
Üniversite bir okul değil, bireyi yaşama hazırlayan çok kıymetli bir evredir. Dolayısıyla öğrenim göreceğiniz bu süreci olabildiğince verimli geçirmek için planlı hareket edin. Yabancı dil bilgilerinizi geliştirmek için sizi 4 yıllık bir dönem bekliyor olacak. Erasmus, Farabi gibi değişim programlarına katılabilir, farklı ülke ve şehirlerin kültürlerini tanıyabilir, kendinizi geliştirebilirsiniz.
Kişisel Gelişim
Üniversitenizin ya da bulunduğunuz şehrin belediyelerinin ve kurumlarının düzenlediği kongre, seminer, sempozyum, sosyal etkinlik gibi etkinliklerin yanı sıra yerleşmiş olduğunuz program ile doğrudan ya da dolaylı, ilgili ücretli/ücretsiz kurslara katılarak, ilgi duyduğunuz alanlarla ilgili etkinliklere katılarak kişisel gelişiminize katkı sağlayabilirsiniz.