‘9. Kent Araştırmaları Kongresi’nde Adıyaman Belediyesinin deprem sonrası çalışmalarını anlatıldı

 ‘9. Kent Araştırmaları Kongresi’nde Adıyaman Belediyesinin deprem sonrası çalışmalarını anlatıldı yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Ankara’da TEPAV-TOBB ETÜ yerleşkesinde düzenlenen ‘9. Kent Araştırmaları Kongresi’nde Adıyaman Belediyesinin deprem sonrası çalışmalarını anlatıldı


Adıyaman Belediye Başkan Yardımcıları ve ilgili birim müdürlerinin katılım sağladığı kongrenin, ‘Katılımcı Belediye Temsilcilerinin Mevcut Durum ve İhtiyaçlar Hakkında Bilgilendirme Sunumları’ kısmında, Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan, 6 Şubat depremleri sonrası Adıyaman’ın karşılaştığı zorlukları ve belediyenin bu süreçteki çalışmalarını anlattı.

“ADIYAMAN DEPREM YARDIMLARINDA BÜYÜKŞEHİR STATÜSÜNDE DEĞERLENDİRİLMELİ”

Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan, 6 Şubat depremlerinde Hatay’dan sonra en fazla yıkıma uğrayan ilin Adıyaman olduğunu vurgulayarak, büyükşehir statüsünde olmaması nedeniyle yıkım oranıyla orantılı bir şekilde yeterli yatırım desteği alamadığını ifade etti.

Kayhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Depremde il belediyesi olarak en çok etkilenen il Adıyaman. Büyükşehirler içerisinde de Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş etkilendi. Ancak bize büyükşehir belediyesi statüsünde yardım gelmiyor, il belediyesi statüsünde yardım geliyor. Giderlerimiz depremden dolayı artıyor ama yardımlar sınırlı kalıyor. Yardımlar verilirken yıkım oranına göz önünde bulundurulmalı.”

“ATATÜRK BARAJI’NDAN SU TEMİNİ ŞART”

Adıyaman’ın yıllardır yaşadığı içme suyu sorununa dikkat çeken Kayhan, Atatürk Barajı’nın suyundan şehrin faydalanamadığını ifade etti. Kayhan, “Adıyaman’ın toprakları üzerinde yer alan Atatürk Barajı’ndan içme suyu temini için DSİ ile görüşmeler yaptık. Ancak yüksek maliyet nedeniyle proje hayata geçirilemedi. Bu çalışmanın AFAD bütçesine dahil edilip hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini istiyoruz. Mevcut su kaynaklarımız ilimiz için yeterli değil, özellikle yeni konutlarla birlikte su sorunu daha da artacak.” diye konuştu.

DEPREMİN ETKİLERİNİ AZALTMAK İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

6 Şubat depremleri sonrası Adıyaman Belediyesi’nin yürüttüğü projelere de değinen Kayhan, “Afet Koordinasyon Merkezi ve Lojistik Birimini hayata geçiriyoruz. Allah göstermesin, bir afet durumunda bu merkezden çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ayrıca her mahalleye bir kreş ve acil yardım konteyneri kurmak için de çalışmalarımız sürüyor. 400 Yataklı Eğitim Araştırma Hastanemizin karşısına hasta yakınları için bir konuk evi ve otopark çalışmamızla ilgili proje sürecini başlattık. Bunun yanı sıra kesimhane, hayvan pazarı, taziye evleri, kültür merkezleri ve belediye hizmet binamız gibi projeleri tamamlamak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” diye konuştu.

“BAŞKANIMIZ KARARLI, DESTEK BEKLİYORUZ”

Adıyaman halkının beklentilerinin çok yüksek olduğunu ifade eden Kayhan, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin bu zorlu süreçte kararlılıkla çalıştığını belirtti. Kayhan, “Başkanımızın liderliğinde şehrimizi yeniden ayağa kaldırmaya kararlıyız. Başkanımız da her fırsatta bu kararlılığını dile getiriyor. Halkımızın beklentisinin çok yüksek olduğunun da bilincindeyiz. Ancak bu süreçte bakanlıklar ve yardım kuruluşlarının desteğine ihtiyacımız var. , Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve İller Bankası gibi kurumlardan devam eden desteklerimiz var, kendilerine çok teşekkür ediyoruz ve bu tür desteklerin devamını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.